Fandt 73-årig: Ligesom at vinde i Lotto

Der var stor glæde flere steder, da det tirsdag eftermiddag lykkedes at finde den 73-årige mand, som siden mandag middag har været forsvundet efter en cykeltur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var lidt af en overraskelse, Morten Andersen fik, da han tirsdag eftermiddag slog græs på Kobbelsøvej i Gedesby. I et buskads lå en mand, som siden mandag middag havde været efterlyst af politiet.

- Det er jo lidt ligesom at vinde i Lotto. Jeg gik og slog græs og kunne næsten ikke undgå at se ham. Jeg havde nær kørt ind i ham med plæneklipperen, fortæller Morten Andersen.

Gennemblødt og fortumlet

Manden i buskadset var 73-årige Ove Gade Heller. Han var mandag ude at cykle med en veninde i Gedesby, men pludselig forsvandt han, og da han ikke dukkede op, ringede veninden efter politiet.

Læs også: 73-årig mand fundet i live

Ove Gade Heller er både blevet eftersøgt med helikopter, hunde og varmesøgende kameraer, men det lykkedes altså ikke at finde ham, før Morten Andersen stødte på ham i buskadset.

- Han var gennemblødt og meget fortumlet, men han vidste, hvor han boede og gættede på, at han havde ligget i buskadset i 20 timer, hvilket jo passer meget godt, siger Morten Andersen.

Læs også: 73-årig mand forsvundet på cykeltur - savnes stadig

Ove Gade Heller forklarede til ham, at han mente, han havde været ude at gå, og så var han blevet træt og havde lagt sig ned.

Fantastisk at han er fundet

At der er udfald i hukommelsen betyder dog ikke det store lige nu. Rita Jensen, der er veninden, som var ude at cykle med Ove Gade Heller, er bare glad for, at han er fundet.

- Det er fantastisk. Det er jo et område, hvor der ikke kommer ret mange mennesker, så han kunne jo være død, hvis ikke nogen havde set ham. Det er heldigt, at han er fundet, siger en lettet Rita Jensen.

Ove Gade Heller er nu kørt til behandling på Nykøbing Falster Sygehus.