Falstring vil give blinde øjne

En mand fra Nykøbing Falster har fået en ide til, hvordan blinde kan få hjælp til at "se".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blinde skal have et par øjne i lommen. Det er tanken bag en ny ide, som er fostret i Region Sjælland, fortæller DR Sjælland.

Målet er at skabe et stort netværk af seende, som blinde kan sende billeder til af ting de ikke kan læse eller se - via for eksempel deres iphone. Så dem, der kan se, på den måde bliver de blindes øjne.

Det er formand i Dansk Blindesamfund, Størstrøms Amt, Hans Jørgen Wiberg fra Nykøbing Falster, der oprindeligt fik ideen.

Penge fra folk

I dag arbejder et helt team på at realisere dem. Blandt andet forsøger de at samle penge ind til udviklingsarbejdet via crowdfunding, hvor målet er at mange helt almindelige mennesker giver et bidrag, fordi de synes godt om ideen.

App'en er lige nu under udvikling, og hos Synscenter Refsnæs finder man ideen så spændende, at de unge blinde og svagtseende skal være med til at teste den ny teknologi, som lige nu findes i en demo-model, fortæller områdeleder Berit Houmølle til DR Sjælland:

- Meningen er at de unge så skal ringe op til netværket i app'en for at få hjælp, i stedet for at få hjælp hos en pædagog, og vi håber den kan være med til at gøre vores unge mere selvstændige, når de skal ud at bo for sig selv.

Kan undgå fejl

Men det er ikke kun unge, der kan få glæde af appen. 64-årige Jan Palsgreen fra Næstved kan også se store muligheder i den.

- For eksempel når jeg skal aflæse gas og vand, eller tjekke om en plet er kommet af tøjet efter vask. Eller for at undgå at jeg åbner den forkerte dåsemad, siger han til DR Sjælland.

Folkene bag Be My Eyes håber at app'en kan være færdig om et års tid. Men det afhænger af om de får samlet pengene ind til det.