Falstring er som første dansker udtaget til OL i 2016

VM-sølvvinderen i brydning Mark O. Madsen er som den første dansker udtaget til OL i 2016. Dermed får han optimale betingelser til at træne op til næste års lege i Brasilien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bryderen Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster er som den første danske atlet blevet udtaget til De Olympiske Lege i Rio de Janeiro næste år.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvor bestyrelsen har udtaget den 31-årige falstring på baggrund af en indstilling fra Dansk Brydeforbund.

En kæmpe ære

Den tidlige udtagelse betyder, at Mark O. Madsen allerede nu kan begynde at forberede sig frem mod legene i Brasilien.

- Det er en kæmpe ære at være den første, der bliver udtaget. Jeg er lige blevet far igen, så der er mange praktiske ting i mit liv. Derfor er det en stor fordel for mig, at jeg selv kan tilrettelægge mine forberedelser. Jeg slipper også for at kæmpe mig ned i vægt til kvalifikationskonkurrencerne. Jeg vejer 80-81 kilo til daglig, men når jeg konkurrerer, smider jeg fem til seks kilo, og det er hårdt for kroppen, siger Mark O. Madsen i en pressemeddelelse.

- Jeg drømmer om noget stort i Rio, og jeg drømmer også om en medalje. Det vil jeg gerne stå ved. Men brydekonkurrencen er bare noget helt specielt. Der er ikke seedning, og jeg kan møde den regerende verdensmester i første runde. Derfor har jeg fokus på mig selv og mine forberedelser, for her kan jeg gøre en forskel, tilføjer Mark O. Madsen.

Hans tredje OL

Det er tredje gang, at den rutinerede bryder skal med til OL. I 2008, hvor han officielt gik efter guld, røg han ud i første runde. I London i 2012 tabte han bronzekampen.

Mark O. Madsens adgangsbillet til De Olympiske Lege er denne gang en sølvmedalje fra VM i Las Vegas i august.

DIF og Team Danmark forventer, at det samlede danske hold i Rio de Janeiro bliver på cirka 135 atleter.

/ritzau/