¨

Færre kriminelle unge

Foto: TV ØST

Færre unge mellem 15-19 år begår kriminalitet. I Guldborgsund er antallet af unge, der er dømt for kriminalitet faldet med 21,4 procent fra 2006-2011.

Unge begår mindre kriminalitet. Det viser en undersøgelse lavet af Kommunernes Landsforening. I Region Sjælland er antallet af unge mellem 15-19 år, som er dømt for kriminalitet faldet fra 2006 til 2011 med 28,5 procent. På landsplan er det 23,5 procent.

I Guldborgsund Kommune er antallet af dømte unge mellem 15-19 år også faldet fra 2006-2011. Her tallet faldet med 21,4 procent. Hos SSP Guldborgsund har de kunne mærke, at antallet af unge kriminelle er faldet de senere år.

- Hos de formelle netværk og samarbejde vi har rundt omkring, der har vi faktisk set den her faldende tendens i forhold til kriminalitet blandt vores unge, siger Maria Lambrecht, SSP-konsulent, Guldborgsund.

Maria Lambrecht mener, at det er forebyggende arbejde, der har hjulpet. Og det handler også om, at nå ud til forældrene.

- Vi sætter fokus på tidligt forebyggelse, vi er ude i skolerne og så sætter vi rigtig meget fokus på forældrene, fordi de har et ansvar i forhold til at forebygge ungdomskriminaliteten, siger Maria Lambrecht.

 

Brugt tiden på at skate

I Nykøbing Falster har Kulturfabrikken betydet meget for en flok unge. Her er der en skatehal, som har holdt dem beskæftiget og væk fra ballade.

- Hvis jeg ikke havde haft det herude, så havde jeg nok rendt rundt og lavet en masse andet lort, siger 19-årig Nico Poulsen.

Han har i mange år skatet i skatehallen i Kulturfabrikken, men bor for tiden i Nakskov. Og det er vigtigt, at der er noget, man kan lave som ung.

- Det betyder rigtig meget, at man har noget at foretage sig. Nu sidder jeg i Nakskov, så spiller jeg computer, for jeg kan ikke skate. Og så er det eneste andet, der er at foretage sig, det er at tage i byen og det gider jeg ikke, siger Nico Poulsen.

Nico Poulsen tager til Nykøbing Falster og skater sammen med kammerater, han mødte for flere år tilbage i Kulturfabrikken. To af dem er Holger Christensen og Nick Kristensen. Og de tre drenge har en idé om, hvorfor færre unge bliver dømt for kriminalitet.

- Folk bliver meget mere beviste om, hvad straffen er, når de bliver ældre. Når de først runder den der 15 års alder, så begynder de at tænke over, at nu kan de egentlig komme i fængsel. Så gør de det mindre, siger Nico Poulsen.

Hvis du vil læse mere om undersøgelsen, kan du gøre det her. Tallene bag undersøgelsen er taget fra statistikbanken. Hvis du selv, vil finde flere tal, kan du gøre det her.

02:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App