Fængselsstraf for manglende kloakering

Klaus Knudsen har ikke fået tilsluttet sig kloaknettet, og det giver ham nu 14 dage bag tremmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Der er langt fra julefred hjemme hos Klaus Knudsen i Lillebrænde.

- Det er absurd. For at sige det mildt, siger han.

Han bor i et af de områder i Guldborgsund Kommune, hvor beboerne er blevet pålagt selv at skulle betale for at få kloakeret deres ejendomme. Det er en udgift på omkring 55.000 kroner. Men det har Klaus Knudsen ikke fået gjort. Han har nemlig ikke pengene.

- Det har jo ført til retssager med kommunen, hvor de så har forlangt en forvaltningsdom, hvor der så skal ind og afsones 14 dage for de ikke betalte regninger, siger Klaus Knudsen.

 Mangler 20.000 kroner

Klaus Knudsen har lånt 35.000 kroner til at dække for nedgravningen af den nye kloak, men han kan ikke få lov til at låne flere penge til at få den tilsluttet, fordi han er arbejdsløs og fordi der, ifølge ham, ikke er nogen friværdi i huset.

- Jamen det synes jeg jo er dybt uretfærdigt, og når man har levet et krimineltfrit liv, at man så pludselig skal ind og tvangskriminaliseres på den måde, siger Klaus Knudsen.

Flere politianmeldt

17 husejere er allerede blevet meldt til politiet af kommunen - og flere er på vej, fordi Guldborgsund Kommune skal leve op til regeringens spildevandsplan.

- Det er jo ikke at være kriminel ikke at have råd. Det er jo nærmest bare at straffe folk for at være fattige, siger han. 

Arne Graae Jensen er formand for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune. Han forstår godt, at borgerne er frustrerede, men kommunen skal leve op til regeringens spildevandsplan.

- Hvis vi ikke gør det som kommune eller som politikere, så handler vi faktisk ulovligt. Vi er nødt til at håndhæve det, som vi ligesom har besluttet, siger Arne Graae Jensen (V). 

klaus Knudsen har opgivet at anke dommen. Han ved endnu ikke, hvornår han skal afsone.