¨

Fængselsbetjent overfaldet på Falster: Indsat slog med tundåse

En fængselsbetjent blev søndag aften overfaldet i Storstrøm Fængsel på Falster. Han var stærkt forslået.

Søndag aften blev en fængselsbetjent overfaldet af en indsat i Storstrøm Fængsel på Falster.

Det oplyser Fængselsforbundet til TV ØST.

Den indsatte slog betjenten i hovedet gentagne gange med en tundåse i en sok. 

Herefter lagde den indsatte sig ned på gulvet og afventede at blive passificeret af personalet. Bentjenten blev kørt til skadestuen stærkt forslået. Han har det efter omstændighederne okay. Der er ingen åbne læssioner på krop og hoved, oplyser institutionschefen fra Storstrøm Fængsel. 

Læs også Nye fodlænker skal holde øje med indsatte fra bandemiljøet

- Der har været et sammenstød med personalet, som nogle LTF-medlemmer ikke har været tilfredse med. Overfaldet er nøje planlagt fra deres side og handlede derfor om tilbagebetaling, siger Kim Østerbye, forbundsformand i Fængselsforbundet. 

Fra Fængselsforbundets side er der derved ikke nogen tvivl om, at banden Loyal to Familia står bag gerningen.

Den indsatte er i isolation og politianmeldt, hvilket er en standardprocedure i sådanne situationer. 

En kamp banderne aldrig kan vinde

- Storstrøm Fængsel er det nyeste, sikreste og mest lukkede fængsel, hvor der går få fanger ude ad gangen, lyder det fra Kim Østerbye. 

Fængslet har mindre afdelinger, hvor der kun er fire til syv indsatte, sammenlignet med en almindelig fængselsafdeling der kan have op til 20 indsatte. 

Flere gange i løbet af dagen går fangerne frit blandt hinanden og fængselsbetjentene. Dåsen med tun er købt i købmandsbutikken. Derfor kan et overfald af denne karakter lade sig gøre. 

- Hver gang, der er en episode som denne, prøver vi at sikre os mod, at det gentager sig. Dog kan man aldrig udelukke, at det sker, siger Michael Gjørup, institutionschef i Storstrøm Fængsel. 

Banderne skal dog ikke regne med at kunne vinde en kamp mod systemet. 

- Det er en usympatisk handling, som vi ikke vil finde os i. Vi prøver at bryde banderne op, men bander samarbejder ikke på samme måde som andre indsatte. De udfordrer hele tiden systemet, og her må vi anvende, den magt der skal til, siger Kim Østerbye fra Fængselsforbundet. 

Det er også grunden til, at den indsatte kastede sig på jorden med det samme. 

OPDATERING

  • 16. apr 2018 kl. 11:38 Artiklen er opdateret med oplysninger om fængselsbetjentens tilstand og informationer fra institutionschefen, Storstrøm Fængsel.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App