Erhvervsdrivende raser over havnerenovering

En gennemgående renovering af Nysted Havn på Lolland giver lokale erhvervsdrivende problemer. Kunderne bliver væk på grund af byggerod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heidi Vestergaard er godt og grundigt træt af, at drive sin restaurant på Nysted Havn, som har forvandlet sig til én stor byggeplads.

Den omfattende renovering af havnen, der begyndte i marts har ligeså stille indlemmet Restaurant Røgeriet i byggematerialer og store maskiner. Og efterhånden er restaurantens synlighed blevet mindre og mindre.

-       Det her, det truer vores eksistens, for hvis vi ikke er synlige, så kommer der ikke nogle kunder og så kan restauranten ikke fortsætte med at være åben, fortæller Heidi Vestergaard, der er indehaver af Restaurant Røgeriet på Nysted Havn.  

Heidi Vestergaards restaurant kører normalt på fuldt blus på denne tid af sæsonen, men i år har indehaveren valgt at holde lukket mandag til onsdag. Simpelthen fordi det ikke længere kan betale sig at holde åbent, mens byggerodet står på. Der er nemlig adskillige gener ved renoveringsrodet.

-      Jamen det er larmen fra maskinerne, der kører frem og til bage og når maskinerne står i weekenden, jamen så bliver de placeret hernede på havnen og vores parkeringsplads bliver blokeret af materialer og her lugter af dieselos og udstødningsgas, siger Heidi Vestergaard.

Ifølge Heidi Vestergaard er hun især frustreret over Guldborgsund Kommunes planlægning.  Som placerer hendes restaurant i byggerod lige op til højsæsonens begyndelse. Planlægningen skyldes dog blandt andet vejret, fortæller Christian Refstrup, der er Vej, park og ejendomschef i Guldborgsund Kommune.

 -       Det er vejrmæssigt betinget, den lange vinter har gjort at der har været en række af opgaverne, som vi ikke har kunnet gå i gang med før, siger han.

Ifølge Guldborgsund Kommune skulle renoveringen omkring Heidi Vestergaards restaurant være slut i begyndelsen af juni, mens resten af havneområdet skulle stå færdigt i midten af juli.