En af verdens mest kendte slanger vender retur til Falster

Den ligger på top tre over mest kendte krybdyr, og så er den verdens største. Nu vender anakondaen tilbage til zoo på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke bare én, men to anakondaer, der skal bo i Krokodille Zoo på Falster.

Anakondaparret kommer fra Dortmund Zoo i Tyskland og skal nu bo i det oprindelige anakondaanlæg i Krokodille Zoo. 

- Det er supergodt, fortæller René Hedegaard, der er direktør for Fonden Krokodille Zoo.

- Der har været stor efterspørgsel – så sent som i går, da jeg gik og formidlede for publikum, var der spørgsmål om, hvorfor vi ikke har anakondaer.

quote Det er næsten lige meget, hvem man spørger, så ved de, hvad en anakonda er

René Hedegaard, direktør, Fonden Krokodille Zoo

Der var engang, zooen havde en anakonda. Men for fem år siden valgte de at erstatte anakondaen med en netphyton. Et valg, direktøren den dag i dag fortryder en smule.

- På det tidspunkt havde vi stadig meget begrænset plads. Og så for at lave en nyhed, så kunne vi lave det på, at vi erstattede verdens største slange med verdens længste. Det har sikkert for nogle enkelte været meget godt, men for langt de fleste dårligt. Og jeg kan også godt se, at anakondaen og krokodillerne hænger supergodt sammen, siger René Hedegaard.

Anakondaen er verdens største slange.
Anakondaen er verdens største slange. Foto: Julie Spuhr, Krokodille Zoo

Verdenskendt slange

Anakondaen er verdens største slange, fordi det også er verdens tungeste. Og så er det verdens stærkeste slange af alle kvælerslangerne.

- Men så er den også blevet brugt i alverdens film, så den er blevet super kendt. Den er i hvert fald på top tre over de meste kendte krybdyr i verden. Det er næsten lige meget, hvem man spørger, så ved de, hvad en anakonda er, siger René Hedegaard.

Anakonda kommer til Krokodille Zoo
Foto: Julie Spuhr, Krokodille Zoo

Parret, der ankommer, er omkring fire år gamle, så der er stadig godt med vokseværk i slangerne.

- Det er sjovt med anakondaen; fuldvoksne hunner kan nemt blive ti gange så store som hannerne, hvis du måler i vægt, tilføjer René Hedegaard.

FAKTA OM ANAKONDAEN:

Anakondaen er verdens største og stærkeste slange. Den kan blive over ni meter lang og veje op til 250 kilo. I længde overgås den af netphytonen, men anakondaen er kraftigere og tungere.

Anakondaen er ikke giftig, da den er en kvælerslange, der slår sine byttedyr ihjel ved at kvæle eller mase det ved at sno sig rundt om det.

Anakondaen sluger sit bytte i én mundfuld. Dens kæber sidder nemlig ikke sammen bagtil ligesom hos mennesker. Anakondaen kan æde flodsvin, hjorte, tapirer, alligatorer og jaguarer.

Efter et godt måltid kan der gå flere måneder, før anakondaen bliver sulten igen. Den kan overleve i helt op til to år uden at spise.

Kilde: wwf.dk

- Store anakondaer spiser faktisk ret store krokodiller i Sydamerika, hvor de lever. Og så har de meget samme levevis. Anakondaen er en kæmpe slange, som lever i vandet det meste af tiden, ligesom krokodillerne gør, og går på land for mest af alt at solbade og varme sig op igen til at være i vandet igen. Så de hører godt sammen, fortæller René Hedegaard.

Læs også
Zoo udvider med ny tropehal i håb om at tiltrække flere turister
Læs også
Zoo udvider med ny tropehal i håb om at tiltrække flere turister

Zooens netphyton har boet i det oprindelige anakondaanlæg, men flytter nu over i anlægget i tropehallen. Og så rykker de store anakondaer ind i anakondaanlægget. Og René Hedegaard glæder sig over at få de store slanger tilbage.

De to anakondaer kan opleves i Krokodille Zoo fra i dag.

- Og nu bliver de her, slår René Hedegaard fast.


Nyhedsoverblik