Efterskoleelev faldt om med hjertestop under halvmarathon

Et halvmarathon endte brat for en 16-årig efterskoleelev, da han faldt om med hjertestop. Til alt held var en løber læge og hurtig til at hjælpe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag den 1. maj deltog Emil Rastrup fra Nykøbing Falster sammen med sine kammerater fra Næsgaard Efterskole i BT Halvmarathon, da dagen tog en dramatisk drejning. For da den 16-årige efterskoleelev havde tilbagelagt 14 kilometer på ruten, faldt han om med hjertestop. Det skriver bt.dk.

Ifølge avisen var det første gang Emil Rastrup skulle løbe 21 kilometer til løbet i København. Hans forældre var til stede for at heppe på ham ved 12 kilometer-mærket. Herefter gik de mod målområdet, da deres søn faldt om med hjertestop.

- Til alt held løber der bagved Emil en kvindelig læge, som kan se, at Emil sætter tempoet op og løber på tværs af folkemængden og fortsætter ud i en hæk, siger Morten Rastrup til bt.dk, som er far til Emil Rastrup. Morten Rastrup har efterfølgende været i kontakt med den kvindelige læge.

Den kvindelige læge gav Emil Rastrup førstehjælp og hjertemassage, mens flere mennesker kom for at hjælpe. Emil Rastrup blev genoplivet med elektriske stød, inden han blev kørt til Rigshospitalet og lagt i koma.

Ifølge avisen skete hjertestoppet formentlig på grund af en forgrening i kranspulsåren, som sad forkert. Efter et døgn vågnede den unge mand, og hans forældre fortæller til bt.dk, at han ingen mén har.