¨

Dronningen til årligt møde på Corselitze: - Det har stor værdi for os

Hendes Majestæt Dronningen var tirsdag til det årlige møde på Corselitze, hvor hun skulle godkende Det Classenske Fideicommis' årlige regnskab. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Hendes Majestæt Dronningen besøgte tirsdag Falster, hvor hun ankom til Det Classenske Fideicommis på Corselitze.

Flaget var hejst og gruset var nyrevet på gårdspladen, da Dronningen ankom til Det Classenske Fideicommis’ årlige regnskabsmøde på Corselitze.

Fideicommisset ejer Corselitze og to andre godser, og så er de også en velgørende institution. Dronning Margrethe er protektor for fonden, og tirsdag skulle hun godkende regnskabet.

Det har en stor værdi for os, at vi har Dronningen som protektor

Jon Stokholm, formand for bestyrelsen i Det Classenske Fideicommis

- Dronningen kommer en gang om året, og der aflægger jeg beretning om, hvad der er sket i årets løb og gennemgår regnskabet, og diskuterer med dronningen forløbet, og hvad der skal ske det næste år, og hvad vi har af planer. Og det får vi god inspiration af, siger Jon Stokholm, der er formand for bestyrelsen i Det Classenske Fideicommis.

Kender stedet som sin egen bukselomme

Formanden fortæller, at Dronningen er meget velorienteret om, hvad der foregår i Corselitze.

- Dronningen har været her hele sit liv. Hun var her første gang i 1943 og følger meget levende med i alt, hvad vi foretager os. Også i pressen og medierne. Så hun er meget velorienteret. Hun kender huset og ejendommen næsten som sin egen bukselomme, fortæller Jon Stokholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fideicommisets årlige overskud doneres til velgørenhed og andre almennyttige formål. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Det har en stor værdi for os, at vi har Dronningen som protektor. Det er et skulderklap. Og samtidig er vi nødt til at leve op til det skulderklap i alt, hvad vi foretager os, så kvalitet og ordentlighed er centrale i den måde, som vi agerer på.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App