Drenge på seks og syv år stjal en bil og kørte tur

To små drenge fra en døgninstitution nåede at køre flere kilometer i en stjålen bil, inden de blev stoppet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var to usædvanligt unge biltyve, der var på spil tidligt tirsdag morgen i Nykøbing Falster, da et par drenge på seks og syv år fra en lokal døgninstitution fik lyst til at køre en tur.

- Man kan undre sig over, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre. Den ene af dem må være høj af sin alder, siger vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Og selvom drengene var på gale streger, havde de dog tilsyneladende styr på færdselsreglerne:

- Drengene fortalte patruljen, at de skam havde holdt stille hver gang, der var rødt lys, tilføjer vagtchefen.

De to drenge bor på en døgninstitution i Nykøbing Falster. I nattens mulm og mørke kravlede de ind ad et vindue til institutionens kontor og stjal nøglerne til bilen - en Toyota Aygo, som tilhører institutionen.

Drengene satte sig ind i bilen og nåede altså at køre en tur, inden de blev stoppet af en mand, som tog bilnøgler fra drengene og ringede til politiet.

- Vi får opkaldet klokken 04:07 fra en lokal borger, som havde set drengene og synes, de så lidt for unge ud til at køre bil, siger Henrik Karlsen.

Drengene blev stoppet på Højbrogade to til tre kilometer fra døgninstitutionen, men politiet ved ikke, om de nåede at køre længere i bilen.

De to drenge er tilbage på deres døgninstitution. Ud over at de formentligt får en løftet pegefinger, får sagen ikke noget efterspil, da drengene er et pænt stykke under den kriminelle lavalder.