Drabssag: Sygeplejerske i retten igen i dag

Retten tager tirsdag stilling til om en 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing F. fortsat skal være fængslet i en sag, hvor hun er sigtet for drab på tre patienter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus skal tirsdag for retten endnu engang. Denne gang skal der tages stilling til, om varetægtsfængslingen af hende skal forlænges.

Kvinden blev anholdt søndag den 1. marts efter en nattevagt, hvor tre patienter var døde på hendes vagt, og en havde fået hjertestop. Hun beskrev selv den travle nat på sin Facebookprofil umiddelbart efter fyraften og kaldte den 'den værste nogensinde'. Kort tid efter blev hun anholdt for det, der i første omgang blev kaldt mistænkelige dødsfald.

Kærede afgørelse

Sagen blev fuldstændig mørkelagt i byretten, der holdt grundlovsforhøret for dobbelt lukkede døre. Derfor var der kun sparsomme oplysninger om, hvad der mere nøjagtigt lå til grund for anholdelsen. Kvinden blev varetægtsfængslet frem til 24. marts, men kærede kendelsen omgående.

Få dage senere besluttede Østre Landsret, at den ikke kunne tage stilling til sagen, uden at parterne mødte op fysisk, og 13. marts blev der løftet lidt mere af sløret for, hvad sagen egentligt drejer sig om.

Døde af indsprøjtet medicin

I den del af retsmødet, som pressen fik lov at deltage i, kom det frem, at tre patienter - to mænd og en kvinde - var døde af medicin sprøjtet ind, mens en fjerde person havde overlevet et drabsforsøg. Det er uvist, hvilken medicin, der blev givet.

Kvinden har hele tiden nægtet sig skyldig, men landsretten valgte at bakke op om byrettens afgørelse om varetægtsfængsling frem til 24. marts. Nu vil det så vise sig, om den 30-årige sygeplejerske skal blive i fængsel, eller om hun bliver sat på fri fod, indtil sagen skal for.