¨

Dom i sag fra Listrup om skud mod politiet med automatvåben

Foto: TV ØST

Et enigt nævningeting har i dag fundet en 31-årig mand skyldig i blandt andet drabsforsøg og har idømt ham 8 års fængsel.

Forholdet blev begået natten mellem den 16. og 17. marts 2011, hvor den tiltalte sammen med en 39-årig medtiltalt begik indbrud hos Karl Mertz A/S. De stjal to kompressorer og kørte fra stedet i en VW Caravelle. En patruljevogn kørte efter bilen. Den tiltalte skød mod patruljevognen med et automatvåben. Patruljevognen blev ramt. De to betjente i patruljevognen blev ikke ramt.

Nævningetinget lagde til grund, at den tiltalte ved at skyde mod en patruljevogn havde gjort sig skyldig i forsøg på manddrab, selv om han nægtede at have haft til hensigt at slå politibetjentene ihjel. Han blev ligeledes fundet skyldig i en række andre overtrædelser af straffeloven og våbenloven, men blev frifundet for forsøg på røveri mod Føtex i Nykøbing Falster.

Den medtiltalte blev frifundet for forsøg på manddrab, men blev blandt andet dømt for røveri og overtrædelse af våbenloven, idet han havde været i besiddelse af et sæt ”knuckle gloves” (slaghandsker). Han blev idømt 2 års fængsel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App