Dansk Folkeparti misser borgmesterpost i Guldborgsund

Guldborgsund Kommune skal stadig ledes af John Brædder. Dermed går DF glip af mulig borgmestertitel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

John Brædder fra lokallisten Nyt Guldborgsund kan fortsat pynte sig med sin borgmesterkæde.

Med opbakning fra Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og SF er han blevet genvalgt til posten som borgmester i Guldborgsund Kommune, skriver folketidende.dk.

- Jeg siger tak for tilliden og glæder mig til fire år til, hvor vi satser på samarbejde, siger John Brædder til den lokale netavis.

Dansk Folkeparti havde ellers sat næsen op efter det fineste kontor på rådhuset i Nykøbing Falster. Guldborgsund Kommune var også af flere blevet nævnt som det sted, hvor partiet kunne få sin første borgmesterpost.

Men trods 22,1 procent af stemmerne glippede det altså. John Brædders parti kan kun prale af opbakning fra 18,1 procent af kommunens vælgere.

Dansk Folkeparti kan dog glæde sig over at få syv mandater, mens Guldborgsundlisten får seks pladser i byrådet. Der er tale om en fremgang på henholdsvis tre og to mandater sammenlignet med valget i 2009.

Socialdemokraterne sikrede sig som det største parti ni mandater. Partiet er blevet tilbudt at være med i konstitueringen, men har bedt om betænkningstid til onsdag klokken 14.

[video: videoklip/ROSS_TEST3.mp4]