Danmarks første revyskole på vej til Falster: - Det er en oplagt idé

Et talentprogram for unge kan snart se dagens lys på Falster. Her vil man give tilskud til en skole med fokus på revy- og scenekunst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en lang årrække har Nykøbing Falster Revyen været kendt for sine udsolgte forestillinger, der har trukket publikum til fra hele landet.

Nu skal Nykøbing Falster snart være omdrejningspunktet for en kommende revyskole og talentprogram for unge mellem 15 og 25 år.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Politikerne i Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget i Guldbogsund Kommune har nemlig onsdag besluttet at give tilskud til opstart af en skole, hvor man har fokus på revy- og scenekunst. En revyskole, som ifølge Guldborgsund Kommune er Danmarks første.

quote Hvis der skal laves en revyskole i Danmark, så skal det da være i Nykøbing Falster

Flemming Krøll, leder af en kommende revyskole, Nykøbing Falster

Gammel revy-konge bliver leder af skolen

Det bliver Flemming Krøll, der skal stå i spidsen for den nye revyskole, der indtil i sommer har været direktør for Nykøbing Falster Revyen. Han er dog stadig producer på revyen i 2020 og 2021, men samtidig kan han godt finde tid til at styre den kommende revyskole.

- Jeg synes, det er en oplagt idé. Den er opstået i samarbejde med kommunen. I Fredericia har man et musicalakademi. Der findes balletakademier og rytmiske musikskoler. Der findes alle mulige former for scenekunstskoler, og da Nykøbing Falster er en traditionsrig revyby - hvis der skal laves en revyskole i Danmark, så skal det da være i Nykøbing Falster, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flemming Krøll skal stå i spidsen for en ny revyskole på Falster.
Flemming Krøll skal stå i spidsen for en ny revyskole på Falster. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Udover revy vil lokale kulturinstitutioner som Guldborgsund Musikskole og Teatret Masken også byde ind med hver deres spor i den nye skole.

Fakta om den nye revyskole

- Vi bygger videre på mere end 100 års revytradition

Selv er formanden for Kultur-, Friitid-, og Bosætningsudvalget, Martin Lohse (Guldborgsundlisten), meget begejstret for udsigten til en revyskole, der har lokal klangbund og national rækkevidde.

- Den første revy blev opført i Nykøbing i 1912. Med Revyskolen bygger vi videre på de mere end 100 års revytradition her i byen. Det vil give eleverne mulighed for dels at trække på traditionerne og dels at udfordre konventionerne. Det vil skabe de helt rigtige forudsætninger for tradition og fornyelse i skøn forening, udtaler han i pressemeddelelsen.

- Derudover er revyskolen en oplagt mulighed for at bidrage til at kulturlivet i Guldborgsund Kommune forbliver rigt og varieret. Eleverne på revyskolen vil blive uddannet midt i de mange kunstneriske og kreative aktiviteter på Kulturfabrikken. Det tror jeg på vil dyrke potentialerne hos de talentfulde unge og give dem de bedste forudsætninger for at blive fremtidens revystjerner, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er her i Kulturforsyningen, at den kommende revyskole skal ligge.
Det er her i Kulturforsyningen, at den kommende revyskole skal ligge. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Vil afholde optagelsesprøver til foråret

Det bliver Kulturforsyningen i hjertet af Nykøbing Falster, der skal huse den nye skole. Et sted, hvor man i dag også kan gå i teatret, afholde møder og deltage i koncerter og events.

Skolen er kommet i stand som et samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og Teatret Masken.

Det første hold af talenter skal efter planen starte op i efteråret næste år. Derfor vil parterne bruger bruge kommunens tilskud til at forberede og afholde optagelsesprøver i løbet af foråret i det nye år.

- Det, vi søger i første omgang, er unge i alderen 15 til 25. Det vil angiveligt blive et toårigt-forløb, men vi skal først lige have godkendt nogle midler. Vi skal have det hele op at stå og lægge en grund for, hvordan det skal komme til at fungere, siger Flemming Krøll.