Campingvogn ødelagt i gaseksplosion

Fredag aften eksploderede en campingvogn på en campingplads i Marielyst. Det er endnu uvist hvorfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Campingidyllen blev fredag aften brudt på Marielyst Familiecamping på Falster, da en campingvogn eksploderede.

Klokken 17.45 fik brandvæsnet meldingen.

- Da jeg ankommer, får jeg at vide, at campingvognen er eksploderet, og at der har stået flammer op fra en gasflaske. Heldigvis har snarrådige campister slukket ilden ved gasflasken, skåret ledningen til gassen over og fjernet flasken. De gjorde en rigtig god indsats, lyder det fra Brian Midjord, der er indsatsleder ved Lolland-Falsters Brandvæsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Campingvognen var ilde tilredt efter eksplosionen. Heldigvis var der ingen mennesker i den.
Campingvognen var ilde tilredt efter eksplosionen. Heldigvis var der ingen mennesker i den. Foto: Claus Hansen - Lolland-Falsters Folketidende

Heldigvis var ingen personer til stede i hverken campingvogn eller fortelt.

- Det var meget voldsomt, og det kunne være gået rigtig hurtigt, hvis ilden havde fået fat i fortelt og campingvogn. Heldigvis gik det ikke værre, men det er selvfølgelig trist for ejerne af campingvognen, siger indsatslederen. 

MELLEM

På campingpladsen priser ejer Marcel Vagnild sig også lykkelig over, at ingen personer kom til skade under eksplosionen.

Han fortæller, at eksplosionen har givet stof til eftertanke på pladsen.

- Folk er da lidt rystede. Man kan jo hurtigt spejle sig i situationen, for der er ikke noget i den vogn, der eksploderede, som ikke findes i de andre vogne også. Jeg tror mange, spekulerer i at anskaffe sig en gasalarm oven på det her, siger Marcel Vagnild. 

Han fortæller, at den campingvogn, der eksploderede, var forholdsvis ny, og at der var lavet gastest på den for under fire måneder siden. Der var derfor intet at komme efter på papiret, men eksplosionen kommer til at øge fokus på sikkerheden, fortæller campingpladsejeren.

- Det er noget, vi altid har fokus på, men sådan en sag gør selvfølgelig, at vi kommer til at holde et ekstra øje med, om alt er, som det skal være, og så viser sagen jo bare, hvor vigtig brandafstanden er mellem campingvogne og telte, siger Marcel Vagnild.

Årsag ukendt

Brandvæsnet brugte omkring en time på stedet og sørgede blandt andet for at få tømt gasflasken, der stadig stod og sev med gas. 

- Vi fik den tømt under kontrollerede forhold, så gassen ikke blev årsag til brand andre steder, siger Brian Midjord fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Læs også
Voldsom eksplosionsbrand - lokal fotograf redder mand ud af flammer
Læs også
Voldsom eksplosionsbrand - lokal fotograf redder mand ud af flammer

Hvad der er årsagen til, at campingvognen eksploderede, ved han ikke. 

- Mit gæt var, at gassen var sevet ind i campingvognen og havde ophobet sig, og så var den blevet antændt af en gnist, men jeg fik at vide derude, at det ikke kan lade sig gøre, fordi der er så mange udluftningskanaler i campingvognen, så jeg kan faktisk ikke sige, hvad årsagen er, lyder det fra indsatslederen.

Betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi var også på stedet. Ifølge døgnrapporten er gasudsivningen formentligt sket ved et gaskøleskab.