Byråd stemmer for vindmølleplaner trods store protester

Guldborgsund Kommune har vedtaget, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for vindmøller på Nordfalster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund stemmer for vindmølleplaner trods store protester.

Byrådet i Guldborgsund Kommune har torsdag aften vedtaget at undersøge mulighederne for at etablere et vindmølleområde ved Vennerslund Gods nær Ønslev på Falster.

Forsalget blev vedtaget med 20 stemmer for og ni imod. Det var Enhedslisten og Dansk Folkeparti samt et medlem fra Guldborgsundlisten, som stemte imod planerne. 

Dermed skal der udarbejdes en ny lokalplan trods store protester fra især lokale og Dansk Folkeparti. 

Det er Vennerslund Gods, som har søgt om muligheden for lave en Energi- og Naturpark med vindmøller på Nordfalster tæt på Sydmotorvejen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere brogere var torsdag aften mødt op foran kommunen for at vise deres modstand mod en mulig vindmøllepark på Falster.
Flere brogere var torsdag aften mødt op foran kommunen for at vise deres modstand mod en mulig vindmøllepark på Falster. Foto: TV ØST - Frederik Thorup

Her til aften var mange medlemmer af protestgruppen Stilhed, tak mødt op til byrådsmødet i Guldborgsund Kommune. De fremmødte er utilfredse med, at planerne igen er på dagsordenen - da det allerede i 2016 blev stemt ned.

Den nye lokalplan skal nu sendes i høring i lokalområdet, inden byrådet kan tage endelig stilling til, hvorvidt vindmøllerne skal opføres eller ej.