Brandvæsnet i større udrykning til helt grøn mose

Beredskabet blev onsdag eftermiddag kaldt til en mose på Lolland, hvor et udslip af fjernvarmevand farvede en stor mose grøn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et udslip af fjernvarmevand fra en privat husstand på Lolland udløste onsdag en større indsats i forhold til en mose nær Grænge, få kilometer fra Nykøbing Falster.

Fjernvarmevandet er farvet grønt, og det blev via en pumpe ledt ud i naturen i området. Her blev en mose på seks tønder land farvet helt grøn af vandet.

Det oplyser indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen til TV2 ØST.

- Når man ser vandet i mosen, så er det grønt som grøn saftevand. Men kilden til udslippet er fundet og stoppet, siger han til TV2 ØST. 

For en sikkerheds skyld er der også bestilt flere slamsugere, der skal suge vandet og eventuelle forureningsstoffer i vandet op.

- Det burde være rent, men farvet vand. Men fordi der tidligere har været problemer i området i forbindelse med udslip, har vi valgt at rense op, oplyser Johnny Rasmussen.

Læs også
Pludselig lugtede der af diesel - og så fik brandvæsnet travlt
Læs også
Pludselig lugtede der af diesel - og så fik brandvæsnet travlt

Både brandvæsenet og kommunens miljøvagt har været på stedet onsdag, men brandvæsenet er nu kørt hjem, da indsatsen ikke længere er akut.

Stor mose

Der er tale om et større moseområde ved Grænge på næsten seks tønder land, hvor vandet er farvet meget grønt.

Det var Anders Jalkiewicz, der tidligere onsdag opdagede forureningen. Han fortæller, at det er anden gang i år, at der er grønt vand i mosen.

- Vi så det også i sommer, hvor udslippet medførte massedød blandt fisk og fugle i området. Vi fandt simpelthen så mange døde ænder og fisk dengang. Det håber jeg virkelig ikke sker igen nu, siger han.Nyhedsoverblik