¨

Brand i lastbil spærrede landevej i Maglebrænde

I Maglebrænde gik der ild i en lastbil med raps, der var tæt på antænde et af de nærliggende huse i byen. Foto: Claus Hansen - Folketidende-Gruppen

Torsdag udbrød der brand i en lastbil, der var på vej gennem landsbyen Maglebrænde. Branden var ved at sætte ild til et nærliggende hus i byen.

Torsdag var en lastbil lastet med raps på vej gennem landsbyen Maglebrænde på Falster.

Men pludselig gik der ild i et området omking lastbilens motor eller førerhus, så den holdt stille på Nykøbingvej. Mens ilden tog fat, var strålevarmen ved at antænde vinduerne i et nærliggende hus.

Det fortæller indsatsleder, Ruben Salqvist, fra Lolland-Falster Brandvæsen, der fik meldingen ved 11-tiden.

-  Lastbilen holder så uheldigt ind mod et hus, der ligger tæt ud til vejen. Strålevarmen var så kraftig, så branden var ved at brede sig til huset. Ruderne sprang, og den begyndte at få fat i vinduesrammerne, siger han. 

Ruderne sprang, og den (ilden, red.) begyndte at få fat i vinduesrammerne

Ruben Salqvist, indsatsleder, Lolland-Falster Brandvæsen

Fik afkølet huset og lastbilens tank

Det lykkedes brandvæsenet at få afkølet huset, så branden ikke bredte sig. Men lastbilens førerhus udbrændte til gengæld helt. Hverken føreren eller husets beboere kom dog noget til under branden, fortæller indsatslederen. 

Desuden var lastbilen lastet med raps, hvilket kunne være endt galt, hvis ilden havde fået fat.

- Den er lastet med raps. Det er et olieholdigt produkt, kan man sige. Men tanken fik vi også kølet så meget ned, at branden ikke spredte sig til lasten, siger Ruben Salqvist.

Tidligere i dag var Nykøbingvej spærret i begge retninger, mens man slukkede branden. Efter små to timer åbnede man vejen op i begge retninger igen omkring klokken 13. 

Brandvæsenet afventer nu en miljøvagt, en fejemaskine, som kan feje det hele op og autohjælp til at få den udbrændte lastbil fragtet væk. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App