Børn og heste på ferie

64 børn og voksne holder i denne uge en lidt alternativ sommerferie i Vålse Vesterskov på nord-Falster. Med på ferie har de nemlig 60 heste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

For en pige, der elsker ridning, er der ikke noget bedre end en hel uge sammen med sin hest. Derfor er Celine Boesen taget på ridelejr på Falster.

 

 - Dét at være sammen med dyrene hele tiden, det kan jeg rigtig godt lide, fortæller hun. I morgen skal hun vise hvad hun dur til, når årets ridelejr afrundes med et stort hesteshow. Men ridelejren handler først og fremmest om samværet med dyrene og med hinanden.

 

 - Her er børn helt ned til 0-årsalderen, så vi er meget forskellige. Men vi formår alligevel at hygge os med hinanden alle sammen, siger Celine Boesen. Det er 40 år siden, at der for første gang blev holdt ridelejr i Vålse Vesterskov, og alle kan huske den først gang de var med:

 

 - Første gang jeg var her var i sommeren '97, fortæller Johannes Jakobsen fra Gørlev, som i år har taget sine to børn med på lejr for første gang. Og lejrleder Jeanne Keimer Jørgensen har været med endnu længere end det: 

 

 - Jeg var 20 år første gang jeg var med, og nu er jeg 55, fortæller hun.

 

Årets ridelejr i Vålse Vesterskov slutter på søndag.