Borgmestre i fysisk slåskamp for at hjælpe Lolland-Falster

Lollands og Guldborgsund Kommunes borgmestre skal i aften i fysisk slagsmål for at sætte fokus på øen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to borgmestre fra Lolland og Falster skal lørdag aften i kamp mod hinanden efter reglerne i kampsporten MMA - Mixed martial arts.

Det sker, når der afholdes MMA-stævne i Torebyhallen.

Drabelig sport

MMA er en kampsport, der kommer fra USA, og som blev i 1990’erne introduceret til resten af verden – dengang under navnet Ultimate Fighting. Den barske kampsport blev dog betragtet som meget kontroversiel, da kampsporten blev afviklet næsten uden regler. Reglerne er siden kommet til., og i dag nyder sporten stadig større udbredelse.

Blandt arrangørerne af lørdagens stævne er den lokale bryder Mark O. Madsen, der også er udtaget til OL næste gang. Og det er faktisk hans deltagelse, der har fået borgmestrene til at stille op.

- Det er vigtigt, at sætte fokus på lokal bryder, der skal med til OL. Og samtidig synes jeg, at det er fedt, at vi kan få sådan et arrangement herned til Toreby. Den slags plejer jo at blive afholdt i København, siger borgmester John Brædder (G) til TV ØST.

Ikke nervøs

En kamp i MMA udkæmpes i en ring eller et bur – i Toreby er det sekskantet. Kampen afgøres, hvis en af deltagerne mister bevidstheden, hvis dommeren erklærer den ene deltager for forsvarsløs eller hvis en af deltagerne overgiver sig ved at klappe i gulvet.

Borgmesteren er dog ikke bange for at komme til at bide i gulvet.

- Jeg har en god grundform, så det skal nok gå. Og nej: Jeg synes ikke man skal være så bange for at stikke næsen frem. Nogen gange skal man bare springe ud i det, siger John Brædder.

De to har forud for dysten lavet en promotion-film – den kan du se herunder.