Borgmester om tvangsauktioner: Jeg er optimistisk

Guldborgsund Kommune lander på en andenplads over tvangsauktioner i Danmark, men borgmesteren mener alligevel, der er håb for kommunens husejere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Otte kommuner i TV ØSTs sendeområde er i top 10 over tvangsauktioner i Danmark. Guldborgsund placerer sig som nummer to på listen, men John Brædder, kommunens borgmester, er forhåbeningsfuld på husejernes vegne trods den negative udvikling. 

quote Jeg håber, det løser sig selv, på grund af de investeringer der er foretaget i Guldborgsund Kommune

John Brædder (Guldborgsundlisten), Borgmester i Guldborgsund 

- Jeg har et håb om, at problemet løser sig selv, med de investeringer der er foretaget i Guldborgsund Kommune som eksempelvis Storstrømsbroen, siger John Brædder. 

ANTAL TVANGSAUKTIONER I TV ØSTS SENDEOMRÅDE I 2017 

Kommunalt er der endnu ikke iværksat en plan for tvangsauktioner, men der er et ønske om at nedbringe tallet. 

For borgmesteren i Guldborgsund handler det om at få penge til kommunen, som kan skabe grobund for en god økonomi. Det skal realiseres gennem flere arbejdspladser og uddannelser i kommunen, som Storstrømsbroen forhåbentlig vil føre med sig. 

- Jeg er optimistisk. Der sker mange positive ting i øjeblikket, og jeg håber, at det vender boligmarkedet fra købers til sælgers, som gør det muligt for husejere at betale deres terminer til tiden, lyder det fra John Brædder.  

Faldende tal uden indsats i Kalundborg  

I Kalundborg Kommune ser det positivt ud. Det er på trods af en placering som nummer ni på den nationale liste over tvangsauktioner. Her er kommunen gået fra 80 tvangsauktioner i 2016 til 57 i 2017 - et fald på 23 tvangsauktioner.

Kommunen har dog ikke gjort en indsats for at få tallet ned, fortæller Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg. 

- Generelt i samfundet er der en tendens til, at der kommer flere i arbejde, og at det går bedre med økonomien, men som kommune har vi ikke ydet en indsats for at undgå tvangsauktioner, siger Martin Damm (V).