Borgmester kan ikke gøre meget mod ny rockerborg

Det er en politiopgave at holde lov og orden. Men vi holder øje med den ny rockerborg, siger Guldborgsund Kommunes borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne er meget opmærksomme, men der er lige nu ikke meget, de kan gøre ved etableringen af en ny rockerborg i Bangsebro nord for Nykøbing Falster.

Sådan lyder onsdag aften reaktionen fra Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (G) på nyheden om, at der er en ny rockerborg på vej i kommunen – en nyhed der overfor Ekstra Bladet bekræftes af Michael ’Kokken’ Rosenvold, der er klubbens Europa-præsident.

Ked af udviklingen

Den nye klub hedder angiveligt Bandidos South Island - og det er ikke en udvikling, som John Brædder er glad for.

- Politiet har ringet til os for at informere om sagen. De har holdt øje med situationen gennem længere tid, og fortæller, at de har set personer med rockerrelationer på adressen, fortæller borgmester John Brædder til TV2 ØST.

Han kan lige nu ikke se mange tiltag, som kommunen kan tage i brug for at smide rockerne på porten.

- Det er jo ikke en kommunal bygning, men en bygning ejet af Banedanmark. Derfor er vores muligheder for at gøre noget meget begrænsede.  I den forbindelse må vi sætte vores lid til, at politiet holder lov og orden, siger han.

Lejer: Her er ingen klub

TV2 ØST har onsdag aften været i kontakt med lejeren af huset, der bekræftede sin forbindelse til Bandidos.

Han hedder Michael Friis, og afviser dog bestemt, at der foregår egentlig klubaktivitet på adressen.

Han bekræfter dog, at både han selv og andre rockere færdes på adressen, der ligger på Bangsebrovej 18 i Bangsebro ved Nykøbing Falster.

Det er et ældre hus klemt inde mellem Bangsebrovej og den nærliggende jernbanelinje. Huset er på 111 kvadratmeter og ligger op til jernbanen mellem Storstrømsbroen og Nykøbing Falster. Det er blevet eksproprieret af Banedanmark, da udvidelsen af jernbanen mod Femern vil gøre det ubeboeligt, oplyser BT.

Må ikke ramme kommunens borgere

For borgmester John Brædder er det afgørende, at huset ikke kommer til at påvirke de øvrige borgere i kommunen.

Vi har et tæt samarbejde med politiet – og jeg har den klare holdning, at kriminaliteten i vores område ikke må øges, fordi rockere åbner en ny forening, fastslår han overfor TV2 ØST.