Bilist kørte ind i skilt på grund af tæt tåge

Sydsjælland og Lolland-Falster er dækket af tæt tåge torsdag morgen. Det fik konsekvenser for en bilist, der kørte syd for Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Man skal være ekstra vågen, når man begiver sig ud i morgentrafikken torsdag morgen. Der er nemlig risiko for, at man kan ende i en tågebanke eller to. 

Klokken 5.05 gik det galt for en 32-årig bilist, der kom på afveje syd for Maribo. 

quote Vi har faktisk dis, tåge og lave skyer i hele landet

Mette Zhang, vagtchef ved DMI

- Vi er lige nu ude til et solouheld, hvor der er en, der er kørt ind i et skilt, fordi det er tåget, lyder det fra vagtchef Michael Skræddergaard torsdag morgen klokken seks.

Manden er ifølge vagtchefen ikke kommet voldsomt til skade, og politikredsen er tidligt torsdag ikke bekendt med, at der er sket andre uheld som følge af den tætte tåge.

DMI udsendte varsel

Det er især på Sydsjælland samt på Lolland og Falster, at tågen har været så tæt, at sigtbarheden har ligget på under 100 meter. 

Det fik Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til at udsende et varsel om tæt tåge gældende fra klokken 4.30 til 6.30 torsdag morgen. 

Varslet udsendes, når der er risiko for tæt tåge med en sigtbarhed på under 100 meter. 

- Vi har faktisk dis, tåge og lave skyer i hele landet, men de dårligste værdier er målt på Sydsjælland og Lolland og Falster, hvor der har været 100 meter eller lavere i sigtbarhed. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

-  Vi havde ikke regnet med, at det ville komme så langt ned, men det gjorde det, så derfor har vi udsendt et varsel, fortæller Mette Zhang, vagtchef ved DMI.

Letter i løbet af morgenen

Varslet om tæt tåge ophørte klokken 6.30, men der kan dog stadig være tåget på Sydsjælland og Sydhavsøerne, selvom sigtbarheden ikke længere når under de 100 meter. 

- Når solen kommer lidt længere op, så brænder den tågen af. Så det er lige nu her i morgentimerne, at man skal være opmærksom på tågen, fortæller vagtchefen fra DMI. 

I løbet af formiddagen bør de fleste skyer være væk, og derfra venter endnu en solrig og tør dag med temperaturer på mellem 20 og 25 grader. 

Læs også
Stjal nøgler til familiebil - tyve på hospitalet efter biljagt
Læs også
Stjal nøgler til familiebil - tyve på hospitalet efter biljagt

Torsdag vil der ikke være særlig meget vind at føle, men det ser til gengæld ud til at vende i løbet af natten til fredag. Her forventer DMI, at vinden vil dreje i øst og tiltage. Ved østvendte kyster kan det derfor blive ret blæsende de kommende dage. 

- Så hvis man havde planlagt en tur til stranden i weekenden, så skal man nok vælge sine kyster med omhu, lyder det fra Mette Zhang.    Nyhedsoverblik