Bestikkelssag ryster travbanen i Nykøbing F.

En af de sigtede i sagen om bestikkelse i Region Sjælland har angiveligt siddet i bestyrelsen i travbanen. Et af banens sponsorater er en del af sigtelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet ransagede i går 17 adresser og anholdt 13 personer i den store bestikkelsessag. Under det mere end 13 timer lange grundlovsforhør, kom det så frem, at IT-firmaet ATEAs sponsorat af travbanen er involveret i sagen.

- Det har jeg svært ved at se, hvor der er urent trav der. Jeg kunne forstå, hvis det er en helt ny aftale, der er lavet med det pågældende firma. Men det er det jo ikke, siger Erling Clausen der er formand for travbanens bestyrelse.

Ifølge sigtelserne har to It-firmaer oprettet en konto, hvor de har stillet mindst en million kroner til rådighed for ansatte i Region Sjælland. Heriblandt en der har siddet bestyrelsen i travbanen. Pengene er angiveligt brugt til private rejser, hoteller og middage (forplejning). Og altså ifølge beskyldningerne også på sponsoratet at travbanen. Til gengæld har IT-firmaerne fået fordele i kampen om lukrative IT-kontrakter med Regionen.

Bestikkelsen skulle ifølge sigtelserne have fundet sted mellem 2007 og 2015.

På trods af at dommeren i går og i nat valgte at varetægtsfængsle 6 af de sigtede, er beviserne ifølge en af forsvarsadvokaterne svage.

- I forhold til den sigtelse der er rejst, synes jeg måske nok at det er sådan lidt en tynd gang bevis vi blev præsenteret for i går og i nat, siger Lone Rømø, og fortsætter:

- Det er selvfølgleig svært at sige noget om hvordan best practice er i erhvervslivet, men jeg føler mig overbevist om, at det her, det er ikke noget usædvanligt.

Men det vil de ikke kommentere på hos politiet.

- Jeg noterer mig, at der har været fundet grundlag for, at de her personer skulle varetægtfængsles, og så arbejder vi seriøst videre med det materiale vi har. Vi har et omfattende materiale som nu skal gennemgås, siger Kim Kliver, der er Politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På travbanen afviser de at kende noget til bestikkelsen. Ifølge dem har sponsoratet på 100.000 kroner om året været helt efter bogen, og de har haft det siden 2003. Dengang bar ATEA navnet TopNordic.

- Kan det ikke tænkes, at i måske har været for naive og ikke har stillet nok spørgsmål ved, hvor de her penge er kommet fra?

- Jo, men vi har jo også andre sponsorer på banen, og for mig virker det ikke mærkeligt. Et beløb på 100.000, jamen 100.000 er jo ikke meget, hvis du ser på hvad de får i håndbold og fodbold, så er det jo et lille sponsorat, siger Erling Clausen.

Travbanen har tidligere været i alvorlige økonomiske problemer. Og hvis sponsoratet viser sig at være en del af bestikkelse, kan det få alvorlige konsekvenser for travsporten i Nykøbing Falster. For så skal de ud og finde pengene et andet sted.


Nyhedsoverblik