Bertel siger nej til 26.500 underskrifter

Undervisningsministeren har ikke tid til at møde de studerende fra Nykøbing Falster i dag. De ville ellers have været i Folketinget for at aflevere underskriftsindsamlingen for at bevare uddannelserne i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi fik desværre at vide fra Undervisningsministeriet, at Bertel Haarder først vil møde os efter den 12. december, når bestyrelsen i University College Sjælland har truffet sin endelige beslutning om uddannelsernes fremtid, fortæller Stefan Nobæk Jensen, der er talsmand for de studerende.

Han oplyser, at de to underskriftsindsamlinger i protest mod forslaget om at flytte uddannelserne til pædagog, socialrådgiver, leisure manager og sygeplejerske væk fra Nykøbing Falster, lige nu løber op i ca. 26.500 underskrifter.

-  Nu overvejer vi, om vi i stedet skal overrække underskrifterne til politikerne i Forretningsudvalget i Region Sjælland, når de i morgen holder møde om sagen. Det tager vi stilling til i løbet af dagen oplyser Stefan Nobæk Jensen.´

Og politikerne i Regionsrådet tager klart afstand fra forslaget fra bestyrelsen i University College Sjælland om at flytte uddannelserne fra Nykøbing Falster. I den udtalelse, som politikerne skal tage stilling til i morgen, hedder det konkluderende, at ”Regionsrådet  mener derfor, at der ikke er grundlag for at flytte de nuværende uddannelser fra Nykøbing Falster”.