¨

Bertel siger nej til 26.500 underskrifter

Foto: TV ØST

Undervisningsministeren har ikke tid til at møde de studerende fra Nykøbing Falster i dag. De ville ellers have været i Folketinget for at aflevere underskriftsindsamlingen for at bevare uddannelserne i byen.

- Vi fik desværre at vide fra Undervisningsministeriet, at Bertel Haarder først vil møde os efter den 12. december, når bestyrelsen i University College Sjælland har truffet sin endelige beslutning om uddannelsernes fremtid, fortæller Stefan Nobæk Jensen, der er talsmand for de studerende.

Han oplyser, at de to underskriftsindsamlinger i protest mod forslaget om at flytte uddannelserne til pædagog, socialrådgiver, leisure manager og sygeplejerske væk fra Nykøbing Falster, lige nu løber op i ca. 26.500 underskrifter.

-  Nu overvejer vi, om vi i stedet skal overrække underskrifterne til politikerne i Forretningsudvalget i Region Sjælland, når de i morgen holder møde om sagen. Det tager vi stilling til i løbet af dagen oplyser Stefan Nobæk Jensen.´

Og politikerne i Regionsrådet tager klart afstand fra forslaget fra bestyrelsen i University College Sjælland om at flytte uddannelserne fra Nykøbing Falster. I den udtalelse, som politikerne skal tage stilling til i morgen, hedder det konkluderende, at ”Regionsrådet  mener derfor, at der ikke er grundlag for at flytte de nuværende uddannelser fra Nykøbing Falster”.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App