Bådejere får deres egen redningsbåd

17 personer har meldt sig til et frivilligt beredskab i Nykøbing Falster Lystbådehavn. I morgen får de en redningsbåd fra Sverige, som de selv vil betjene

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det frivillige beredskab er stablet på benene af Flemming Olsen - en tidligere falckredder fra Nykøbing Falster.

- Vi håber, vi kan hjælpe det lokale beredskab og være lidt hurtigere fremme, siger han.

Vil hjælpe ved ulykker

Siden Flemming Olsen fik idéen, har omkring 17 personer meldt sig under fanerne, og Svensk Søredningsselskab har doneret en båd og en motor til beredskabet.

De frivillige skal hjælpe bådejere ved motorstop og grundstødninger og kunne nå hurtigt frem, hvis der sker en ulykke.

- Det SKAL vi være, fordi de folk, der er med lige nu, bor i omegenen af havnen og vil kunne være fremme inden for fem-ti minutter, fortæller Flemming Olsen.

Ventede på kommunal redningsbåd

Det er en drukneulykke tilbage i maj, der har startet det hele. Her fik en 69-årig lokal kvinde hjertestop og røg i vandet.

Bådejere i nærheden kunne ikke få hende op af vandet og måtte vente på, at det kommunale beredskab kom frem med en redningsbåd, som hun kunne bugseres op i.

- Der gik bare al for lang tid, siger Flemming Olsen.

Han håber at kunne skaffe nok frivillige til en døgnbemandet vagtfunktion til den svenske redningsbåd, som nu skal ligge fast i lystbådehavnen.

Desuden skal der findes sponsorer til et skur, hvor der kan være materiel og jakker til de frivillige

Skal dække hele sundet

Det frivillige beredskab i Nykøbing Falster bliver en del af foreningen, Dansk Søredningsselskab og skal blandt andet også kunne bruges af Søværnets Operative Kommando.

Afdelingen på Falster bliver den første her i landsdelen og skal ikke kun tage sig af hændelser i selve lystbådehavnen, men i hele guldborgsund op til smålandsfarvandet.

Planen er at søsætte beredskabet ved begyndelsen af næste års sejlersæson.