Asylansøgere bor på hotel i Gedser

76 asylansøgere er indlogeret på Hotel Gedser, fordi antallet af asylansøgere i Danmark er steget markant. Folk fra lokalområdet donerer tøj og viser dem rundt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Direktøren på Hotel Gedser har fået travlt. Med kort varsel blev hele hotellet booket til asylansøgere.

- Det er dejligt. Jeg er forbavset over, når man tænker på, de kommer fra krig, hvor stille og rolige de er, siger Jan Laue.

Det var onsdag morgen, at Røde Kors ringede til hotellet. Der var brug for tag over hovedet til nyankomne asylansøgere. Få timer efter var hotellet fuldt booket med 76 gæster fra udlandet:

- Der er ikke så meget plads på de forskellige asylcentre i landet, så vi har taget hotellet i brug, siger Kamilla Petersen, som er medarbejder hos Røde Kors.

Issam Alkutaini er en af de nye hotelgæster i Gedser. Som de fleste andre nye asylansøgere er han flygtet fra krigen i Syrien:

- Det er et mareridt at bo i Syrien lige nu. Jeg synes, vi er heldige, at vi er her, og at vi er i live.

60 personer fra lokalmiljøet har samlet tøj, legetøj og andet ind til asylansøgerne. En af dem er Katrine Hansen fra Gedser, som også stod for at vise de udenlandske hotelgæster rundt i byen i går aftes.

- Det gør en stor forskel for de her mennesker. Jeg kan se effekten på de her mennesker og deres familier. Der har været stor opbakning fra hele byen, siger hun.

Asylansøgererne bor på hotellet i hvert fald næste uge med. Røde Kors forventer, at der der er fundet noget mere permanent at bo i.

De seneste måneder er der sket en markant stigning i antallet af asylansøgere i Danmark. I august søgte mere end 2000

personer asyl.