Årets Dirch fra Nykøbing

Vinderen af prisen for årets bedste revykunstner gik til nyeste tilføjelse til Nykøbing F.-revyen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Første sæson som medlem af holdet omkring Nykøbing F.-revyen - og nu udnævnt til årets revy-kunstner - også kaldet Årets Dirch.

Den titel kan Tom Jensen nu smide på visitkortet det næste års tid efter at årets revypriser blev uddelt søndag aften i Cirkusrevyens telt på Bakken.

- Det er en fantastisk oplevelse. At stå på scenen og blive hyldet af publikum og alle mine kammerater, siger Tom Jensen

Tom Jensen kom til Nykøbing op til sæsonen 2010 efter at have lavet revy i Tivoli og Sønderborg.

- Jeg kan rigtig godt lide revyformen. Der er sang, sketches og satire som er med til at skubbe til nogle meninger, som teater ikke er i stand til.

Ifølge Berlingske Tidende lød begrundelsen for valget af Tom Jensen som Årets Dirch således:

"Han rummer en eksplosiv urkraft bag det ellers så nydelige ydre. En kraft som kan rive alt med sig, når vanviddet slår ud i de figurer, hans komiske fantasi ridser op med forbilledlig tydelighed."

- Det er skønt og rigtig dejligt at blive hyldet på den her måde, men sådan karrieremæssigt tror jeg ikke det kommer til at betyde de store, siger Tom Jensen

Nykøbing F-revyen var også nomineret i kategorierne "Årets revy", "Årets revyforfatter" og "Årets revykomponist", men måtte altså nøjes med en enkelt pris.

Tom Jensen fortæller, at han skal spille revy igen næste år, men det er stadig ikke offentliggjort hvor.

Søndag var vi med til uddelingen af Årets Dirch og vi fulgte skuespillerne - inden spændingen blev udløst:

 

Og bagefter mødte vi Tom Jensen, da han havde fået den fornemme pris: