Ansat i børnehus smittet med britisk coronavariant

Syv børn og fem medarbejdere er sendt hjem, efter at der er konstateret smitte med den britiske coronavariant i Børnehuset Krummerne i Sakskøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en medarbejder fra Børnehuset Krummerne, som er smittet med en britiske variant af coronavirussen. 

Onsdag blev vedkommende testet positiv for corona, og torsdag fik den ansatte besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at det altså var den britiske B117 variant, som var at finde i kroppen.

Syv medarbejdere og fem børn er nu sendt hjem fra børnehuset, og fordi der er tale om den engelske variant, som smitter hurtigere, skal de forblive i isolation i 14 dage i stedet for de almindelige syv dage. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse. 

De hjemsendte børn og voksne fra Børnehuset Krummerne betragtes som nære kontakter og skal testes på dag fire, seks og 14. Hvis alle test er negative, må isolationen ophæves.

- Vi er i tæt dialog med Guldborgsund Kommunes fagprofessionelle på området samt Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi gør alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Ledere og medarbejdere er heldigvis rigtig gode til at følge vejledningerne fra myndighederne, og det er vigtigt i forhold til at mindske smittespredning, lyder det fra Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring i Guldborgsund Kommune.

Opdelte stuer

Børnehuset Krummerne har ifølge pressemeddelelsen fulgt vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen og er opdelt i en fast, lille gruppe på stuen. Børnene og medarbejderne er derfor ikke blevet blandet med hinanden.

Den smittede medarbejder har været i nær kontakt med de syv børn og tre kolleger fra den ene stue. To andre medarbejdere er også blevet sendt hjem i isolation af hensyn til et forsigtighedsprincip, da de har været i kontakt med den smittede medarbejder i forbindelse med pauser og oprydning.

Søndag kom det frem, at tre beboere på plejecentret Kildemarkscenteret i Næstved er smittet med den britiske coronavariant. 

Siden nytår har centeret været hårdt ramt af et smitteudbrud, hvor 25 beboere og 24 ansatte er blevet ramt af corona. To personer har mistet livet.