Anklager kræver mindst 14 års fængsel i drabssag

I februar blev Mette Bønnelykke Herholdt fundet død i et køleskab på Lolland. I dag startede retssagen mod hendes daværende kæreste, der er tiltalt for drabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag startede retssagen mod en 47-årige mand fra Lolland. Han er blandt andet sigtet for drabet på sin daværende kæreste, Mette Bønnelykke Herholdt.

Mette Herholdt blev angiveligt dræbt i en Villa i Vesterborg på lolland i december 2010. Halvandet år senere efterlyses hun af Viborg Kommune, og i februar 2013 finder politiet så liget af Mette Herholdt på en adresse i Dannemare. Hendes 47-årige kæreste anholdes og sigtes for drabet. Siden Mette Herholdt døde har han flyttet adresse to gange og har begge gange flyttet liget med sig.

- Det er jo et ualmindeligt bestialsk drab, der er tale om, så jeg anmoder om en meget lang fængselsdom, som jeg mener bør ligge på mellem 14 og 16 år, siger anklager Jeanette Vincent Andersen.

Den anklagede nægter sig skyldig i drab, men erkender at have opbevaret liget af Mette Herholdt i et køleskab i to år. Han erkender også at have hævet Mette Herholdts førtidspension i mere end et år efter hendes død.

- Min påstand er, at han dræber Mette Herholdt for at få penge, siger anklageren.

Ole Østerballe har arbejdet sammen med Mette Herholdt. Han er shokeret over den 47-årige tiltaltes adfærd.

- Det er mig fuldstændig uforståeligt, at man kan gøre sådan noget, siger han. Han havde jævnligt kontakt med Mette Herholdt over nettet.

- På et tidspunkt skrev Mette så og spurgte, om hun kunne låne penge til et indskud til et hus, fordi hun gerne ville flytte tilbage til Viborg, fortæller han. Men på det tidspunkt var Mette Herholdt død. Anmodningen om et lån kom i virkeligheden fra den 47-årige, som udgav sig for at være Mette og på den måde fik franarret Ole Østerballe hele hans kapitalpension - næsten 43.000 kroner. Det erkendte den 47-årige i retten i dag.

Pengene har Ole Østerballe opgivet at få igen. Men han håber på snart at få retfærdighed for sin veninde. Det forventes, at der falder dom i sagen allerede i morgen.