Afbrændingsforbud kan komme i dag

Beredskabscheferne er klar til at skærpe reglerne for åben ild for at undgå store brande i naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Vi er ved at være der, hvor der skal et afbrændingsforbud til. Der skal ikke så meget mere tørke til, før vi må indføre et afbrændingsforbud.

Sådan lyder beskeden fra beredskabschef Peter Søe fra Guldborgsund Kommune.

Han vurderer sammen med Lolland Kommune dag for dag, om tørken er blevet så slem, at der skal et afbrændingsforbud til.

- Vi holder skarpt øje med, hvor tørt det er derude, og hvad vejrudsigten lover os, siger han til TV2 ØST.

Lolland og Falster er ifølge DMI blandt de steder, der er hårdest ramt af tørken på i vores region, der ellers generelt ligger i kategorien over de mest tørre steder i landet.

Vi passer på med ild

- Det kan godt være, at afbrændingsforbuddet kommer i dag – men der er flere faktorer, der skal være opfyldt før vi udsteder et afbrændingsforbud, siger Peter Søe.

Han understreger, at pressens store opmærksomhed på tørken og brandfare nok er en større beskyttelse mod risikoen for naturbrænde.

- Vi må sige, at folk generelt opfører sig generelt meget forsigtigt og fornuftigt i øjeblikket. Det tror vi skyldes den store opmærksomhed i medierne, siger han, og understreger, at der i forvejen er forbud mod afbrænding af haveaffald og krav om stor afstand, før der må tændes ild.

Forbud skåner grillen

Flere kommuner udenfor vores region har allerede udstedt afbrændingsforbud. Her forbyder reglerne afbrænding i haverne og for eksempel rygning i naturen – mens man stadig godt må finde grillen frem på terrassen, hvis man sørger for at have vand stående klar.

De seneste prognoser lover først om regn over regionen lørdag.