¨

Åbner på de dødes dag

Foto: TV ØST

Bygget ovenpå en kirkegård og skal åbnes på de dødes dag. Der er endnu engang ballade omkring den nye Kvickly i Nykøbing Falster.

Coop Danmark har igen sat sindene i kog i Nykøbing Falster.

Ærligt talt, så synes jeg, det er respektløst, at de åbner den dag, når det er en gammel kirkegård, siger Bitrhe Køn fra Nykøbing Falster.

I mulden under supermarkedet lå en gammel kirkegård. Derfor har mange været imod at Kvickly skulle bygges her. Alligevel er det nye supermarked blevet en realitet. Og af alle dage i året har Coop valgt at åbne forretningen på Allehelgensdag det vil sige de dødes  dag.

 - At de vælger den dag til at åbne en butik, der har været så meget debat om, fordi den netop ligger på en gammel kirkegård, det betragter jeg som tankeløst, siger sognepræst i Nykøbing Falster, Hans Iversen.

Coop Danmark undskylder den uheldige åbningsdag med, at de ikke vidste at åbningsdagen den 2. november, er de dødes dag.

 - Hvis vi havde været opmærksomme på det, så ville vi også have lagt det en anden dag. Men nu er denne her sag trukket ud i ti år, derfor er det så ved skæbenens ironi blevet sådan, at det er den dag der bliver åbningsdagen, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop Danmark.

Trods modstanden vil Coop Danmark ikke ændre åbningsdagen. For nu er det hele planlagt og pigegarden bestilt.

 

Fakta om Allehelgensdag

Allehelgensdag (tidligere også Hellemisse) er i den danske folkirke den 1. søndag i november.

Dagen er til minde om alle kristne helgener og martyrer. Når man noterede de hellige mænd og kvinder på forskellige af årets dage, havde man alligevel ikke alle med. Derfor lavede man denne "ekstra" dag.

I de senere år er det blevet en almindelig skik at mindes de døde ved på Allehelgensdag at tænde lys på gravene. I mange kirker oplæses navnene på det forløbne års afdøde i sognet.

Aftenen før 1. november er Allehelgensaften (Halloween).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App