49 meter lang lastbil nåede godt til København

Det 49 meter lange lastvognstog, som onsdag aften skulle fra Gedser til København, nåede sikkert frem med kun et enkelt uheld undervejs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det så ud til at være lidt af en udfordring, da et 49 meter langt lastvognstog onsdag morgen ankom med færge fra Rostock til Gedser og onsdag aften skulle køre til København.

Transporten indeholdt 3 metrotogvogne, som skulle fragtes fra en udstilling i Berlin til København, og længden gjorde, at der måtte særlige tilladelser til at få vogntoget sikkert frem. Chaufføren fik lov at bruge den endnu uåbnede omfartsvej ved Nykøbing Falster, og bortset fra et enkelt uheld undervejs gik turen helt efter planen.

- Toget er kommet godt frem og holder nu her ved vores kontrol- og vedligeholdelsescenter i Vasbygade ved Fisketorvet i København. Lastbilen havde en punktering undervejs, men ellers gik alt fint, siger Kåre Møller Rasmussen, der er pressekoordinator ved Metroselskabet.

Maksimum 62 kilometer i timen

Ved nummer 2 rundkørsel efter afgang fra Gedser kørte lastbilen mod en kantsten, hvilket var årsagen til punkteringen, men ellers lykkedes det at smyge sig rundt på de danske veje på sikker vis. Vogntoget kørte fra Gedser ved 19-tiden og landede i København omkring midnat. Den havde fået tilladelse til at køre maksimum 62 kilometer i timen og klarede altså turen på omkring 5 timer.

Metrotoget skal bruges på den nye cityring, der åbner i 2019.

- Nu skal toget køre på vores testanlæg, og så skal det kalibreres, og vi skal tjekke op på vores kontrol- og vedligeholdelsescenter, så det er klar i 2019. Det er nået herop i god tid, men så kan vi forhåbentligt også nå at optimere systemet og minimere de risici, der altid vil være for fejl, siger Kåre Møller Rasmussen.

Der skal transporteres flere tog til Cityringen med tiden, og lige nu er planen, at de vil blive transporteret herop via særtransporter (lastbil/truck) som den onsdag. Alternative transportmuligheder undersøges fortsat.

Her kan du se video fra første del af turen: