22-årig død på sygehus

En 22-årig mand er død, mens han var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster til behandling for kyssesyge. Politiet undersøger sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ekstra Bladet fortæller at dødsfaldet kom helt uventet og derfor bliver undersøgt næmere.

Den 22-årige var mandag aften vendt tilbage til sygehuset efter at have været hjemme på weekend. Her fik han det pludseligt så skidt, at han blev overført til intensiv, men han stod ikke til at redde.

Et ligsyn onsdag formiddag bragte ikke klarhed over, hvad manden er død af, og det er derfor besluttet, at den afdøde skal obduceres senere i denne uge.

Resultatet af obduktionen ventes i begyndelsen af næste uge. Det oplyser lederen af lokalpolitiet i Nykøbing, Niels Denny Sørensen til Folketidende.

- Dødsfaldet kommer i den grad bag på alle. Vi har måttet skaffe krisehjælp til den læge, der havde den unge mand i behandling, siger vicedirektør for Nykøbing Falster Sygehus, Pia Bruun Madsen, til Ekstra Bladet.

Hvad er kyssesyge?
Kyssesyge eller mononukleose er en virussygdom, der er forårsaget af Epstein-Barr virus. Sygdommen smitter ved overførsel af spyt fra en person til en anden for eksempel ved kys, hvorfor sygdommen populært kaldes kyssesyge. Kyssesyge er blandt andet karakteriseret ved: Halsbetændelse, hævede lymfeknuder og udtalt træthed. Den rammer især unge mennesker i alderen 10-25 år. - kilde: netdoktor.dk

Læs mere om kyssesyge her: Kyssesyge (Mononukleose)