15-årig hacker får formentligt mild dom

Der er flere formildende omstændigheder i sagen om den 15-årige dreng, der er sigtet for at lægge KLs hjemmeside ned, mener juraprofessor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om det lykkedes ham at lægge KLs hjemmeside ned med et hackerangreb, så bliver dommen til den 15-årige dreng fra Nykøbing Falster, som er sigtet for angrebet, formentligt mild.

Det mener en juraprofessor, der ser flere formildende omstændigheder i sagen, skriver Jyllands-Posten.

- Hvis han var 14 ville han jo gå helt fri, men det gør han ikke nu. Generelt vil man dog nødigt sende helt unge i fængsel i længere tid, og når han er 15, kan han jo selv være elev i folkeskolen. Dermed kan man forestille sig, at han har været frustreret over selv at være nægtet adgang til skolen. Det kan også være en formildende omstændighed, lyder det fra Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet.

Op til 2 års fængsel

Torsdag fandt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi frem til IP-adressen, som blev brugt til angrebet, og den 15-årige blev anholdt og sigtet for at overtræde straffelovens § 293 stk. 2, hvor strafferammen er op til 1 års fængsel og 2 år, hvis der er tale om skærpende omstændigheder.

Drengen har indrømmet, at han også står bag en video på YouTube, som skulle forestille at komme fra hackergruppen Anonymous. Selv om den 15-årige ifølge Jyllands-Posten angiveligt har tilknytning til gruppen, mener juraprofessoren, at det bliver svært at dømme den unge mand for YouTube-videoen.

- Han vil ikke blive sigtet for kriminalitet af organiseret eller systematisk karakter, fordi han tager en maske på. Det er heller ikke en skærpende omstændighed, at KL har brugt penge på at opruste it-sikkerheden, siger Lars Bo Langsted til Jyllands-Posten.

Computer beslaglagt

Den 15-årige blev i øvrigt løsladt igen efter torsdagens anholdelse.

Politiet har beslaglagt hans it-udstyr og skal nu undersøge det for at finde frem til, om han har angrebet andre hjemmesider. Drengen har nævnt, at de var flere om angrebet, og også den del vil politiet se nærmere på.