15-årig anholdt for at lægge KLs hjemmeside ned

En 15-årig dreng fra Nykøbing Falster er blevet anholdt for at angribe Kommunernes Landsforenings hjemmeside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har sigtet en 15-årig dreng fra Nykøbing Falster for at overtræde straffelovens §293 stk. 2.

I sidste uge angreb han sammen med andre personer Kommunernes Landsforenings hjemmeside, og det resulterede i, at hjemmesiden i en kort periode var nede.

Andre var med

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fandt han og kollegerne frem til den 15-åriges IP-adresse i torsdags og beslaglagde hans computer.

- Vi ransagede hans adresse, og vi skal have undersøgt hans udstyr for at se, om vi kan identificere de andre, som han nævner, der har været med til det. Derudover skal vi have undersøgt, om det er et enkeltstående tilfælde, eller om han har været involveret i andre lignende ting, siger Søren Ravn-Nielsen.

Form for brugstyveri

Der er intet, der tyder på, at der er sket andet, en at den 15-prige har hacket sig ind på siden. I hvert fald fortæller politiet, at der ikke ser ud til at være kommet oplysninger fra siden ud, men sagen er alligevel alvorlig.

- Det er jo irriterende for virkomheden, at de i en periode ikke har kunet bruge den. Samtidig er det jo en overtrædelse af straffeloven. Det er en form for brugstyveri, idet man går ind og hindrer virksomheden i at råde over sin hjemmeside i den periode, den var ude af drift, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Fængsel i indtil 2 år

Han oplyser, at strafferammen er bøde eller fængsel i op til 1 år og i særligt skærpende tilfælde fængsel i indtil 2 år.

Den 15-årige har ifølge politiet ligeledes erkendt, at han står bag en video fra Anonymous lagt på YouTube.

Se videoen her.