¨

S præsenterer nyt handicapudspil på vandrerhjem i Faxe: - Jeg synes, det her sted er helt fantastisk

01:19

Partiformand Mette Frederiksen (S) besøgte vandrerhjem i Faxe.

Socialdemokratiets statsministerkandidat Mette Frederiksen præsenterede i dag et nyt handicapudspil i forbindelse med, hun besøgte Faxe Vandrerhjem.

Et nyt handicapudspil fra Socialdemokratiet blev præsenteret i forbindelse med et besøg på Faxe Vandrerhjem.

Et vandrerhjem, som også en arbejdsplads for mennesker med særlige behov – udviklingshæmmede og hjerneskadede borgere.

Handicapudspillet fra Socialdemokratiet har seks tiltag, hvor de blandt andet vil give personer med handicap eller en psykisk sygdom et årligt sundhedstjek og bedre muligheder for at komme gennem en ungdomsuddannelse.

Vi er rigtig langt i den her valgkamp og handicappolitik har ikke fyldt noget som helst

Mette Frederiksen (S), statsministerkandidat

- Det vigtigste med vores udspil i dag er at få de handicappede ind på den politiske dagsorden. Vi er rigtig langt i den her valgkamp og handicappolitik har ikke fyldt noget som helst, hvad jo er et problem, for mange mennesker har et handicap, siger statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) til TV2 ØST.

- Det næste, jeg gerne vil fremhæve, er unge med handicap skal have mulighed for at få længere tid til at gennemføre en uddannelse. Vi har i dag Team Danmark, som er til unge, dygtige sportsudøvere, som kan få lov at tage for eksempel gymnasiet over længere tid. Det, synes jeg jo, ville være rigtig passende, hvis vi også gav den mulighed til unge med handicap, som måske har behov for lidt ekstra timer i døgnet til at nå pensum.

En historie, der skal fortælles

På vandrerhjemmet i Faxe er de glade for at se Mette Frederiksen.

- Jeg synes, hun var god, og det var godt, jeg kunne snakke med hende, siger Mark Ulv, som arbejder på vandrerhjemmet.

  Foto: TV2 ØST

Og glæden er gengældt, lyder det fra statsministerkandidaten.

- Jeg synes, det her sted er helt fantastisk, siger Mette Frederiksen.

- Jeg bliver varm om hjertet, når jeg træder ind på det her vandrerhjem. Det er et rigtig velfungerende vandrerhjem. Mange besøger det, det er vigtigt for Faxe, og her arbejder rigtig mange mennesker med et handicap. Og de viser, at selvom man har et handicap, så kan man være en helt fremragende kollega og medarbejder. Den historie har vi behov for at få fortalt.

Mette Frederiksen fortjener en solid romkugle efter udspillet

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

Organisation roser udspillet

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, roser tiltagene.

- Det er virkelig positivt, at en statsministerkandidat tager handicapområdet op i en valgkamp. Mette Frederiksen fortjener en solid romkugle efter udspillet, lyder det i en pressemeddelelse.

Og ifølge formanden er det netop vigtigt med fokus på, at personer med handicap kan få støtte til at komme igennem en ungdomsuddannelse.

- Unge med handicap kan og vil bidrage, men næsten halvdelen mangler en ungdomsuddannelse. Socialdemokratiets forslag om fleksible erhvervsuddannelser og mere tid på ungdomsuddannelserne er en god start til at vende udviklingen, lyder det fra Thorkild Olesen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App