¨

Politiker udsat for plakat-hærværk: - Man bliver ked af de ting, de skriver

Marcus Knuth (V) vil anmelde hærværket til politiet. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Marcus Knuth (V) har fjernet flere af sine valgplakater fra lygtepælene i Nakskov, efter de er blevet udsat for hærværk.

Venstres lokale folketingsmedlem Marcus Knuth har fået flere valgplakater overmalet med beskyldninger om at være racist.

På nogle af valgplakaterne har den eller de personer, der står bag, desuden udstyret Marcus Knuth med et overskæg, der leder tankerne hen på Adolf Hitler.

- Man bliver ked af det, når ens søde hjælpere har brugt tid og energi på at hænge plakaterne op. Så det er lidt trist, siger politikeren.

Knuth: Hellere dialog end hærværk

Det er første gang, Marcus Knuth har oplevet hærværk mod sine valgplakater. Han gætter på, at det har en sammenhæng med hans tidligere ordførerskab.

- Jeg har tidligere oplevet, at nogen havde revet et banner ned, men det er første gang, jeg har oplevet, at nogen har skrevet alle mulige underlige ting, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marcus Knuth er ked af, at hans hjælpere har brugt tid på at hænge plakater op, der nu er blevet pillet ned igen på grund af hærværk. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

- Jeg må gætte på, at det er fordi de er meget politisk uenige, når der står racist og sådan noget. Jeg har været udlændingeordfører for Venstre i tre år, hvor vi har kørt en håndfast politik, og jeg ved ikke, om det er det, man er politisk uenig i, og man derfor så kalder mig racist, siger han.

- Jeg synes, man skal tage debatten via dialog og ikke gennem hærværk, og man bliver ked af de ting, de skriver, siger Marcus Knuth.

Venstrepolitikeren vil anmelde hærværket til politiet.   

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App