Majken har kun tusind kroner at leve for om måneden - håber på mere hjælp

Selvom den kommende vinterhjælp gør en forskel, er det alligevel ikke nok til at få økonomien til at hænge sammen for Majken Petersen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er nu hjælp på vej til både virksomheder og husholdninger, der går en vinter med høje energipriser i møde.

Fredag formiddag præsenterede en række partier den længeventede aftale om vinterhjælp.

Og det har givet Majken Petersen fra Vordingborg noget at regne på. Hun er nemlig alenemor og er lige nu i et ressourceforløb, hvor hun får en ydelse svarende til kontanthjælp.

quote Det der med afdragsordning, det kan jeg ikke andet end at grine af

Majken Petersen

- Lige nøjagtigt den her måned har jeg haft cirka 1.000 kroner at leve for. Det er så både til mad og medicin, og hvis der har skulle købes tøj og sko. De foregående måneder har jeg haft cirka omkring 1.500 til 2.000 kroner.

Aftalen om vinterhjælp betyder blandt andet, at elafgiften sænkes fra 69,7 øre til 0,8 øre per kilowatt-time. Den træder i kraft den 1. januar og varer foreløbigt seks måneder.

- Det er ligesom at tisse i bukserne

Udover en lavere elafgift får både virksomheder og private mulighed for at udskyde en del af regningen for gas, el og fjernvarme med en afdragsordning. Men det er ifølge Majken Petersen ikke til meget hjælp.

- Det der med afdragsordning, det kan jeg ikke andet end at grine af, fordi det er ligesom at tisse i bukserne. Altså det hjælper jo ingen steder. Specielt ikke for min økonomi, fordi hvor skal jeg finde penge til at afdrage, hvis jeg ikke har råd til min strøm her og nu, siger Majken Petersen.

20220923-094154-L-3936x2624ma
Læs også
Politisk flertal sænker elafgiften og hæver børnecheck
20220923-094154-L-3936x2624ma
Læs også
Politisk flertal sænker elafgiften og hæver børnecheck

Aftalen indebærer desuden en hjælpende hånd til børnefamilier, som får en engangsydelse på 660 kroner per barn den 1. januar.

- Selvfølgelig giver det en lille forskel, og det er jo selvfølgelig heller ikke sådan, så man skal forvente at få alting betalt. Men for mig med de øgede priser på fødevarer synes jeg bare ikke, at det rykker særlig meget.

Kræver flere hjælpepakker

For to uger siden besøgte statsminister Mette Frederiksen Min Købmand i Vestenskov på Lolland, hvor elregningen er firdoblet. Her er de heller ikke begejstrede for dagens aftale.

Jannie Wilhardt
Læs også
Jannie om vinterhjælp: - Det kommer alt for sent
Jannie Wilhardt
Læs også
Jannie om vinterhjælp: - Det kommer alt for sent

- Vi havde jo håbet på en hjælpepakke på den rå el. Det er jo den, der er steget voldsomt. Vi er oppe at give næsten 368 per kilowatt, hvorimod for et år siden gav vi 68 øre. Så der skal nogle pakker til, for at vi kan overleve, lyder det fra butikschef Hans Hansen.

Majken Petersen håber heller ikke, at hjælpen stopper her.

- Man skal jo ikke forvente noget. Man kan jo håbe. Det er sådan set det eneste, fordi jeg orker ikke at skal til at flytte igen. Det gør jeg ikke.