Video: Så vildt var uvejret

Der udspillede sig dramatiske scener under uvejret onsdag eftermiddag. DMI afviser dog, at der var en skypumpe på færde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En havepavillon lettede, træer knækkede, hagl smadrede tage, og kastevinde fik regnen til at blæse opad.

Det gik meget meget vildt for sig, da et kraftigt tordenvejr sent onsdag eftermiddag ramte Rønnede. Falck havde efterfølgende en række opgaver i byen med at fjerne væltede træer og afdække ødelagte tage.

Herunder kan du se 2 videoer, som vi har modtaget fra vores seer Johnny Martens, der viser, hvor vildt det gik til i byen.

Ingen skypumpe

Billederne minder mest af alt om det indre af en tornado – men selvom det gik hårdt for sig, og træer blev knækket som tændstikker, så var det dog næppe en skypumpe, der var til stede.

Det siger Jesper Eriksen fra DMI efter at have set videoerne. De ekstreme forhold varer nemlig for længe.

- Alle forudsætningerne for en skypumpe var til stede i området. Men jeg tror ikke, at det var sådan en. Det, vi ser på billederne, er en hel byge af vindstød, der slår ned fra tordenskyen. De kraftige kastevinde er det, der giver de dramatiske fænomener, siger han til TV2 ØST.

Alt for meget kaos

Han understreger, at DMI kun kan bekræfte skypumper ud fra billeder eller videoer – men siger samtidig, at kraftig blæst og hagl er helt almindelige fænomener ved skybrud.

- Hvis det havde været en skypumpe, så havde det kaos, som vi ser på videoerne, været kortere med kastevinde fra skiftende retninger, siger han.

Se mere

Se selv videoerne her: