Unge mænd fremstillet i grundlovsforhør - er sigtet for at voldtage pige ved skole

Netop nu bliver fire unge mænd fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. De er sigtet for at have voldtaget en 15-årig pige i Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag formiddag sidder fire unge mænd for en dommer i det store retslokale ved Retten i Næstved.

De bliver fremstillet i grundlovsforhør, fordi de er mistænkt for at have voldtaget en 15-årig pige på en adresse i Haslev natten til lørdag.

To af mændene er 18 år gamle, mens de resterende to er henholdsvis 17 og 19 år gamle.

Klokken 10 kom de sigtede ind i retslokalet og blev placeret med god afstand mellem hinanden på grund af coronarestriktionerne. Den første, der kom ind i lokalet, var iklædt gråt joggingtøj og badetøfler, mens den næste trådte ind i lokalet i joggingtøj og med korslagte arme.

Alle fire sigtede så ifølge TV2 ØSTs reporter i retten en smule betuttede ud og var under skarp bevogtning af seks betjente, der var placeret langs væggen i retslokalet.

Enkelte tilhørere havde også fundet vej til retten søndag formiddag. Den yngste af de sigtede havde en fra den sociale døgnvagt med og en kurdisk tolk.

Tre af mændene er af anden etnisk herkomst af dansk, mens den sidste er dansk af udseende.

Det er de sigtet for

Da alle sigtede havde taget plads i retten, læste anklager Skipper Pelle Falsled en samlet sigtelse mod dem op.

Af den fremgik det, at voldtægten angiveligt fandt sted den 2. maj omkring klokken 2 om natten ved Sofiendalskolen i Haslev. De unge mænd er sigtet for "i forening og ved forudgående aftale eller fælles forståelse at have tiltvunget sig samleje med pigen mod hendes vilje".

De fire mænd nægter sig skyldige i voldtægt.

Anklagemyndighed begærede dørene lukket af hensyn til efterforskningen og pigens unge alder, og det godtog dommeren.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen om voldtægt tidligt lørdag morgen, hvorefter de fire mænd blev anholdt og afhørt. Under grundlovsforhøret kom det frem, at de unge mænd blev anholdt mellem klokken 10.21 og 13 lørdag.

I en pressemeddelelse kaldte efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen lørdag aften sagen for "ualmindelig grov".