Uenighed om løn - 230 ølbryggere tilbage i arbejde efter strejke

I fire dage stod produktionen stille på Faxe-bryggeriet Royal Unibrew, men et nyt forlig fredag fik personalet til at genoptage arbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medarbejderne på Royal Unibrews bryggeri i Faxe har genoptaget arbejdet efter fire dages arbejdsnedlæggelse i den forgangne uge.

De 230 medarbejdere genoptog arbejdet fredag aften klokken 18, efter forhandlingerne om en ny lønregulering var gået i hårdknude tirsdag.

quote Alle vores kunder burde være velforsynede igen fra i dag eller i morgen

Søren Lisberg, produktionsdirektør i Royal Unibrew

De ansatte var ikke tilfredse med den lønregulering, som ledelsen lagde frem, forklarer tillidsmand Asger Nielsen om baggrunden for arbejdsnedlæggelsen:

- Vi har været i dialog med ledelsen og er kommet frem til et forlig, som vi er tilfredse med alle sammen. Derfor har vi valgt at genoptage arbejdet igen, siger tillidsrepræsentanten.

Lønstigning rykkes frem

Egentlig skulle lønnen have været forhandlet på plads tilbage i marts 2020 – efter hovedaftalen faldt på plads – men grundet corona-nedlukningen blev forhandlingerne udskudt.

Søren Lisberg, produktionsdirektør i Royal Unibrew, fortæller tirsdag til TV2 ØST, at de ansatte med den underskrevne lønaftale, ikke får mere, end der først var lagt op til over en samlet periode på tre år, men en del af lønstigningen sidst i perioden er blevet rykket frem til først i perioden.

VIDEO: Strejken rsulterede i, at flere købmænd manglede øl og vand:

 

Direktøren har tidligere fortalt til TV2 ØST, at løntilbuddet fra virksomheden var på knap to procent, svarende til 500-600 kroner mere i måneden over tre år.

- Jeg er glad for, vi er i gang igen og beklager det besvær, som det har givet for vores kunder. Vi er glade for, at arbejdet nu er genoptaget, siger Søren Lisberg til TV2 ØST.

Bod til de ansatte

Som følge af de fire dages manglende produktion skal lagrene nu igen fyldes op, forklarer produktionsdirektøren.

- Vi skal specielt have produceret dåser. Det er dog en tid på året, hvor det er meget stille, så vi har taget det som en lagernedgang, som vi nu bruger den næste tid på at fylde op.

Royal Unibrew Faxe
Læs også
Uenighed om løn hos Royal Unibrew – medarbejdere nedlægger arbejdet
Royal Unibrew Faxe
Læs også
Uenighed om løn hos Royal Unibrew – medarbejdere nedlægger arbejdet

Strejken medførte dog en række logistiske udfordringer, som gav mangel på Faxe Kondi og Royal-øl i en række sjællandske dagligvareforretninger i løbet af seneste uge.

- Alle vores kunder burde være velforsynede igen fra i dag eller i morgen, siger Søren Lisberg.

Arbejdsnedlæggelsen blandt produktionspersonalet skete i strid med den gældende overenskomst, hvorfor der nu venter personalets fagforening en bod efter en afgørelse i Arbejdsretten.


Nyhedsoverblik