Ubemandet butik fik besøg af tyve - efterlod både NemID og telefonnummer

En gruppe på fire unge måtte i går tage retur til Nærkøb Express Faxe for at aflevere og betale for flere varer, de havde taget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kun en uge siden, at den ubemandede døgnbutik Nærkøb Express Faxe slog dørene op.

Her kan handlende på alle tider af døgnet få adgang til dagligvarer helt uden at skulle møde butikspersonale.

Trods manglende personale burde butikken være sikret mod tyveri, da kunder skal oprette sig med NemID for at komme ind.

quote Det er ualmindelig dumt at stjæle fra den, fordi man tjekker ind med sin fulde identitet

Mads Laursen, direktør i Retail360

Alligevel har Nærkøb Express Faxe allerede haft deres første indbrud efter knap en uge.

- Først og fremmest så er det ualmindelig dumt at stjæle fra den, fordi man starter jo med at tjekke ind med sin fulde identitet, lyder det fra Mads Laursen, der er direktør i Retail360, som står bag butikken.

- Og i og med at du tjekker ind med din mobiltelefon, så er dit telefonnummer jo også koblet på. Så når vi kører overvågningen igennem, kan vi jo se, hvis nogen har lavet noget, man ikke skulle. Og så er det jo meget let at se, at du går ind i butikken, og at du stikker noget i din taske.

Man skal registrere sig med NemID for at komme ind i butikken. Derfor er det ikke ret vanskeligt at finde frem til identiteten på butikstyve.
Man skal registrere sig med NemID for at komme ind i butikken. Derfor er det ikke ret vanskeligt at finde frem til identiteten på butikstyve. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Tyvene fik to valgmuligheder

Tyveriet blev begået af en gruppe på fire unge, som undlod at betale for blandt andet en plade chokolade og en energidrik. Butikken kunne ud fra logfiler og overvågningsvideoer se, hvem der var tale om, og de tog derfor kontakt til de unge.

Gruppen fik to valgmuligheder. De kunne enten aflevere og betale for de varer, de havde taget fra butikken, eller også ville Nærkøb Express Faxe anmelde dem til politiet.

Alle unge valgte at blande politiet udenom og mødte Mads Laursen foran butikken til en snak om, hvad der er dit og mit, og hvor dumt det er at stjæle fra andre.

Læs også
Fremtidens butik er landet - her er ingen ansatte, men åbent døgnet rundt
Læs også
Fremtidens butik er landet - her er ingen ansatte, men åbent døgnet rundt

- Vi vidste jo godt, at det ville ske. Vi er jo ikke naive. Selvfølgelig er der nogen, der vil prøve det af, men de har jo nok også lært lidt af det, tænker jeg, fortæller Mads Laursen og tilføjer:

- Der var en af de unges forældre, der ringede til mig senere på aftenen og var glad for, at vi havde gjort det, som vi havde gjort.

Efter snakken satte gruppen de uskadte varer på plads og betalte for det, der manglede.

Læs også
Bilka-ansat sigtet for at lade familien slippe igennem kassen uden at betale
Læs også
Bilka-ansat sigtet for at lade familien slippe igennem kassen uden at betale

For at undgå lignende episoder igen har Mads Laursen sat en butiksdetektiv til at kigge overvågningen igennem. Hvis han støder på flere tyve, vil han lave udtræk af logfilerne og overvågningsvideoerne og sende til politiet med en anmeldelse.

Video: Se hvordan den nye butik fungerer i videoen her:

Fredag åbnede Danmarks første ubemandede døgnbutik.

Nyhedsoverblik