Tidligere borgmesterkandidat stifter ny lokalliste

Byrådsmedlemmet Christina Birkemose har sammen med to tidligere socialdemokratiske medlemmer stiftet en ny lokalliste i Faxe Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når vælgerne i Faxe Kommune skal sætte deres kryds til kommunalvalget 2025, bliver der endnu et parti at stemme på.

Byrådspolitikeren Christina Birkemose har nemlig sammen med to forhenværende socialdemokratiske medlemmer, Jeannie Thorving Hansen og Anders Franssen, stiftet en ny lokalliste under navnet Haslev///Faxe-Listen.

quote Jeg har behov for at stå i min egen ret, så derfor valgte jeg at oprette endnu en lokalliste

Christina Birkemose, byrådsmedlem, Faxe Kommune

- Der er brug for at tænke nogle nye tanker i forhold til politikken i Faxe Kommune. Der er mange, som brænder for, som vi gør, at styrke borgernes retssikkerhed og øge børn og unges trivsel, hvor vores udgangspunkt er lokalt, og det imødekommer vi ved at oprette den her lokalliste, siger Christina Birkemose.

Vil arbejde for flere vuggestue- og børnehavepladser

Indtil videre har den nye lokalliste fået stablet en bestyrelse på benene bestående af fem personer. Derudover er der kommet 15 medlemmer til i løbet af ugen.

- Vi har ikke engang eksisteret en uge endnu, så det er vi selvfølgelig meget taknemlige for, lyder det fra Christina Birkemose.

Læs også
Blev beskyldt for at være illoyal - nu forlader tidligere borgmesterkandidat partiet
Læs også
Blev beskyldt for at være illoyal - nu forlader tidligere borgmesterkandidat partiet

Formanden fortæller, at de blandt andet vil arbejde på at få tænkt antallet af børnehave- og vuggestuepladser ind fra start, når man udstykker i en ny lokalplan.

- Vi har rigtig mange tilflyttere i Faxe Kommune lige nu, og det er vi meget glade for, for det er selvfølgelig godt for os alle sammen. Men vores børnehavepladser og vuggestuepladser skal jo kunne følge med. Der skal være plads til alle de her børn, og samtidig skal de også have en pædagogik, der skaber trivsel.

- Det er klart, at lige nu står vi i en økonomisk situation, hvor det er en rigtig vigtig balancegang. Vi skal tænke os godt om.

Åbne for samarbejde

I Faxe Kommune eksisterer der allerede LokalListen Faxe, hvor René Tuekær er gruppeformand. 

Men Christina Birkemose mener alligevel, at der er plads til endnu et lokalt parti.

- Lokallisten med René Tuekær i spidsen har gjort det fantastisk i rigtig mange år, og René er en meget dygtig politiker. René har defineret Lokallisten lige fra start. 

Læs også
Flertal vil have tidligere spidskandidat smidt ud af gruppen
Læs også
Flertal vil have tidligere spidskandidat smidt ud af gruppen

- Det gør han stadigvæk. Jeg har behov for at stå i min egen ret, så derfor valgte jeg at oprette endnu en lokalliste.

Christina Birkemose oplyser, at de er åbne for at samarbejde med alle, der gerne vil samarbejde med dem. Indtil videre har de dog ikke nogle konkrete planer for et samarbejde.

Forlod tidligere parti sidste år

I slutningen af sidste år forlod Christina Birkemose sit tidligere parti Socialdemokratiet og blev i stedet løsgænger i Faxe Kommune.

Beslutningen kom efter, at der i en længere periode havde været interne uroligheder, hvor et flertal i byrådsgruppen beskyldte Christina Birkemose for at optræde illoyalt. 

Dette afviste hun dog selv.

Se eller gense indslaget, hvor Laura Vestina Andréa tog kraftigt afstand til partiets daværende spidskandidat Christina Birkemose.

Tilbage i december fortalte Christina Birkemose til TV2 ØST, at hun følte sig begrænset i sit arbejde, da hun oplevede at skulle spørge om lov til at stille spørgsmål til kommunens drift. Samtidig oplevede hun, at informationer blev tilbageholdt.

Hun understregede dog, at hun ikke forlod partiet i vrede.


Nyhedsoverblik