Teenagere indtog Christiansborg

179 skoleelever også fra regionen legede mandag politikere for en dag, da de mødte op i Folketingssalen på Christiansborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever fra 8 og 9. klasse fra både Frederiksberg Skole i Sorø, Vestskolen i Haslev og Stormarkskolen var nogle af de teenagere, som mandag fik en noget anderledes skoledag.

Undervisningen foregik nemlig på Christiansborg, hvor Folketinget for 9. gang afholdt Ungdomsparlament for skoleklasser fra hele landet.

Her skulle eleverne debattere og stemme om egne beslutningsforslag, og de fik også mulighed for at stille spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen og ti andre ministre.

- Jeg synes, det har været virkeligt fedt, vi har fået noget nyt afvide, og lært noget nyt, så det har været rigtigt godt, siger Nicklas Jensen Helbo fra 8.A på Vestskolens afdeling Nordskov i Haslev.

Skoleeleverne har siden august sidste år kunnet sende deres egne forslag til, hvordan samfundets udfordringer kan blive løst.

8.A fra Vestskolen i Haslev har blandt andet foreslået, at indsatte i fængslerne skal have bedre mulighed for at tilbringe tid sammen med deres familie.

Folketinget har denne gang modtaget 1477 beslutningsforslag, hvoraf 60 af forslagene blev behandlet af Ungdomsparlamentet.

De udvalgte forslag omhandlede alt lige fra dødstraf til forslag om bilfrie søndage.