¨

Syv personer får hårde domme for produktion af skunk

Sådan så det ud, da politiet foretog ransagninger i Herritslev på Lolland i forbindelse med sagen. Foto: Claus Hansen - Folketidende-Gruppen

Seks mænd og en kvinde er blevet idømt hårde fængselsstraffe i en omfattende sag om produktion af skunk ved Haslev og på Lolland

Seks mænd og en kvinde er tirsdag alle blevet dømt til fængselsstraf i en sag, der handlede om dyrkning af mere end 100 kilo skunk. 

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Produktionen af de mere end 100 kilo skunk er sket på flere adresser i Haslev og på Lolland. For at få de mange planter til at gro blev der i samme periode stjålet store mængder strøm i områderne.

Stjal strøm til produktionen

Skunk er en særlig stærk form for marihuana og bliver fremstillet af forædlede cannabisplanter. Planterne skal have høj varme og masser af vand.

Retten dømte alle de tiltalte for grov narkotikakriminalitet og groft tyveri af strøm til brug for produktionen af 100 kilo skunk.

Fem af de tiltalte havde ikke dansk statsborgerskab og blev udvist i forbindelse med dommen. Tre tiltalte blev udvist i perioder fra 6 år til 12 år.

To tiltalte, der forud for sagen havde boet i Danmark i mere end 20 år, blev udvist for bestandigt, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen. Sagen blev anket til Østre Landsret.

Organiseret produktion 

Skunk-produktionen blev opdaget af politiet tilbage i 2018. Ifølge Ritzau har politiet gennem de senere år afsløret en stribe illegale gartnerier i øde beliggende ejendomme, og i flere tilfælde er husene blevet ødelagt på grund af fugtskader.

Flere vietnamesiske statsborgere er blevet anholdt og siden dømt i sagerne om skunk-produktionen, der tyder på at være organiseret. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App