Store planer ved Sydmotorvejen: Vil skabe pitstop med hotel, supermarked og restauranter

Det kommer til at hedde Stop 37 Rønnede, skal indeholde to restauranter, et supermarked, boliger, et hotel og Danmarks måske største elbil-ladestation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To fastfood restauranter, et supermarked, et hotel og landets måske største elbil-ladestation er blot nogle af de ting, som et projekt ved Sydmotorvejen ved Rønnede skal munde ud i.

- Vi ser meget frem til, at vi får en godt projekt derude, lyder det fra Bjarne Mayland, der er projektudvikler i Maycon, som står bag det store projekt kaldet "Stop 37 Rønnede".

- Det vil være med til at løfte området og skabe arbejdspladser, som vil være et naturligt led for det område derude.

quote Det vil være med til at løfte området og skabe arbejdspladser

Ole Vive (V), borgmester, Faxe Kommune

Det er ejendomsudviklingsselskabet Maycon fra Næstved, som i januar i år har købt det 7.600 kvadratmeter store område. Området ligger lige ved til- og frakørslen ved Sydmotorvejen til Rønnede og Næstved, og planen er at gøre stedet til det mest eftertragtede pitstop for alle, der trænger til en pause på farten, lyder det fra Maycon.

Og for manden med borgmesterkæden om halsen i Faxe Kommune, Ole Vive (V), er det en god nyhed.

- Det vil glæde mig rigtig meget, lyder det fra Ole Vive.

- Det bliver en vækstdriver fremadrettet. Det er helt sikkert.

Glæder sig over flere overnatningsmuligheder

Ifølge borgmester Ole Vive blev lokalplanen vedtaget tilbage i 2012, da planerne har været på tegnebrættet i længere tid med forskellige aktører ved roret. Men nu ser det altså ud til, at Maycon har knækket koden. De kan gå i gang med arbejdet, så snart de har mulighed, da lokalplanen tillader det, vurderer virksomheden.

På borgmesterkontoret glæder Ole Vive sig til, at der kommer flere overnatningsmuligheder til området, som ligger lige i et knudepunkt – både hvad angår attraktioner som Skovtårnet, BonBon-Land, Gisselfeld, Gavnø Slot og mange flere, men også rent trafikalt.

- Det ligger lige i et knudepunkt, og når Næstved-Rønnede motorvejen kommer, så kommer det jo til at ligge i et rigtigt trafikknudepunkt mellem to motorveje. Og så er det godt for arbejdspladserne. Det kommer til at tage rigtig mange arbejdspladser med. To restauranter alene, der taler man 100 arbejdspladser minimum, lyder det fra Ole Vive.

Bjarne Mayland er projektudvikler i Maycon, og så er han også far til direktøren til firmaet, Anders Mayland.
Bjarne Mayland er projektudvikler i Maycon, og så er han også far til direktøren til firmaet, Anders Mayland. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Og det er de samme punkter, som Bjarne Mayland påpeger for projektet.

- Området er fantastisk derude. Med Skovtårnet, BonBon-land, Gisselfeldt og alle de områder og aktivitereter der er derude, så det håber vi, bliver et meget godt projekt for området også, lyder det fra Bjarne Mayland.

Fakta om Stop 37

Stop 37 etableres med følgende faciliteter:

  • To fastfood-restauranter

  • Supermarked

  • Hotel med restaurant

  • Click and collect

  • El-ladestandere

  • Tankstation

  • Cabin-hotel med bl.a. venterum og arbejdsstationer i stueplan, og på 1. salen indrettes cabinrooms med mulighed for overnatning

  • P-pladser for busser og lastvogne

  • Derudover bliver der bygget 4 dobbelthuse med i alt 8 boliger op mod Kongsted-Borup landsby med placering og udsigt direkte til Rønnede Golfklubs grønne plæner. 

Samtidig nævner projektlederen den trafikale position på landkortet, pitstoppet vil få. 

- Først og fremmest fordi motorvejen er et stort trafikemne i dag, og det næste emne er, at Næstved-vejen også er en stærk position, siger Bjarne Mayland.

- Bare det at Storstrømsbroen åbner op, vil være et stort aktiv, men når Femern åbner, så er der en hel anden aktivitet.

- Vi kalder det bilisternes nye mødested derude, forklarer han.

Golfklub ser fordele i ny nabo

Hos Rønnede Golfklub glæder man sig også over at få en kommende nabo, som kan huse nogle af deres mange gæster på golfbanen.

Formand for Rønnede Golfklub, Jørgen Dalgaard Petersen, ser frem til Stop 37 Rønnede flytter ind.
Formand for Rønnede Golfklub, Jørgen Dalgaard Petersen, ser frem til Stop 37 Rønnede flytter ind. Foto: Mahmoud Al-Tamir - TV2 ØST

- Det er da utrolig positivt. Der er rigtig mange, der godt kan lide at spille en omgang golf, få lidt god mad og en overnatning

- Sådan noget med en-to overnatninger bliver brugt rigtig meget af golfspillere, der har tid til at tage rundt og hygge sig med det, lyder det fra Jørgen Dalgaard Petersen, der er formand for Rønnede Golfklub.

Her kommer Stop 37 Rønnede til at ligge i forhold til motorvejen, Skovtårnet og Rønnede Goldklub.
Her kommer Stop 37 Rønnede til at ligge i forhold til motorvejen, Skovtårnet og Rønnede Goldklub. Foto: Maycon

- Vi kan se sådan på det, at det giver en overnatningsmulighed, der er en golfbane lige ved siden af, vi har Skovtårnet lige ved siden af også, vi har Stevns Klint-området med verdensarv og det hele. Derfor vil det give mulighed for en overnatning, og så kan man sagtens få tid til at gå her i flere dage, forklarer han.

Og det er også med i planen, lyder det fra Bjarne Mayland. Derfor er der også tænkt over udseendet på projektet, som kommer til at passe til naturen. Blandt andet kommer hotellet til at få teglbeklædning, hvor trælister også indgår som et fremtrædende element på facaden.

- Det er noget, vores landskabsarkitekt er meget inde i, hvordan vi kan gøre det så grønt som muligt. Hele golfbanen, som er flot natur, og som vil være indgang til hele vores projekt også. Folk kan få en øl, hvis de vil det, og så kan de overnatte der også, hvis de vil det. Naturen er fantastisk der. Og så er der Skovtårnet og de aktiviteter, de skaber der, som er unikt for hele vores område på Sydsjælland, siger Bjarne Mayland.

Ifølge planen står Rønnedes nye pitstop færdigt i 2022.


Nyhedsoverblik