Spildevandsindsats sættes i bero

Der kommer ikke nogen nye spildevandsplaner i Faxe Kommune lige med det samme. Arbejdet er sat i bero, indtil der er fundet en afklaring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe Kommune sætter spildevandsindsatsen i det åbne land i bero, indtil der foreligger nye vandplaner. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Baggrunden er, at vi ikke ved, om de nye vandplaner vil ændre rensekravene for ejendommene i det åbne land, oplyser Ivan Lilleng (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Læs også: Spildevandsrensning giver kæmpreregning til borgerne

- Når staten offentliggør nye vandplaner - som vi forventer sker i slutningen af i år - genoptager vi spildevandsplanerne. Med en udsættelse sikrer vi, at berørte grundejere ikke etablerer renseanlæg, som senere viser sig forkerte, siger hun.

Nye påbud til grundejerne

Inden 2027 skal 46.000 ejendomme på landsplan for at sikre vandkvaliteten i søer og vandløb have forbedret deres rensning eller have kloakeret. Det koster 35.000 kroner at blive tilsluttet det nye kloaknet, mens den gennemsnitlige pris for at få arbejdet på egen grund udført er 20.000 kroner.

Læs også: Fængselsstraf for manglende kloakering

Alle grundejere i Faxe Kommune, som har fået påbud om at forbedre spildevandsrensningen, vil få brev om, at påbuddet sættes i bero. Når der er vedtaget nye vandplaner, vil grundejerne blive kontaktet igen.

- Det giver desværre ekstra arbejde og besvær for alle, men vi synes, at det er væsentligt, at grundejerne investerer i anlæg, som opfylder de nyeste rensekrav. Det er jo en investering, som skal holde mange år frem, afslutter Ivan Lilleng.

Rensekrav og tidsfrister

I forbindelse med de nye vandplaner gennemgår Naturstyrelsen miljømålene for vandløb og søer. Denne gennemgang og de nye vandplaner kan eventuelt ændre rensekrav og tidsfrister for spildevandsrensningen i det åbne land.