Specialundervisningen skal muligvis skæres ned

Som resten af regionens andre kommuner skal også Faxe kommune spare, og derfor er der nu kommet et forslag om at spare 35 procent på specialundervisningen i folkeskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis forslaget går igennem betyder det, at mere end hver tredje elev ikke længere vil have mulighed for at få specialundervisning. Det bekymrer Ole Rønne-Christensen, der er formand for handicaprådet og far til Niclas Rønne- Christensen, der er autist.

-Det er frygtelig som forældre ikke at vide, om Niclas stadig vil kunne få de samme tilbud i 2010, som han gør nu, eller om han ikke længere vil blive betragtet som handicappet. For hvad så, hvad skal der så ske med min dreng?, siger Ole Rønne-Christensen.

Alle områder i Faxe Kommune skal komme med forslag til besparelse, og netop dette forslag er kommet som en del af det besparelseskatalog, der skal lægge op til de kommende budgetforhandlinger for 2010.

-Det er vigtigt at understrege, at det kun er et forslag, vi vil selvfølge se på, om der er nogle bedre løsninger.

Hvis forslaget bliver en realitet, er der grund til bekymring ifølge Kim Rasmussen, der forsker i børn og barndom ved RUC.

-Nogle af de her børn vil blive mere utrygge og angste, det kan være, at de simpelthen får det skidt, og ikke kan finde sig til rette, siger Kim Rasmussen.